Få ændret din sengetid

Problem: Dine forældre bliver ved med at fastholde, at du skal i seng senest klokken 22:00, selv om du er 14 år. Du mener klart, at klokken godt kunne være 23:00, før du skulle ligge i din seng.

Løsning: Vær frisk om morgenen! Stil selv vækkeuret, kom hurtigt i tøjet, og skynd dig ned og start på morgenmaden. Når du kommer hjem fra skole, så virk overskuds-agtig og fuld af energi. Hvis du kører en måned med den stil, får du helt bestemt lov til at gå senere i seng, for du kan argumentere med, at du jo altid er frisk og derfor sagtens kan tåle at smutte senere i seng.

Kom af med pligterne

Problem: Dine forældre bliver ved med at finde på nye, faste ting, du skal hjælpe med derhjemme, og du er SÅ træt af at støvsuge, gå ud med skrald, have fast maddag og, og, og... Du har rent faktisk også andre ting at lave.

Løsning: Virk fuldstændig travl med lektierne! Ha' altid et word-dokument åbent på computeren, når dine forældre kommer ind på værelset, og sig med tårer i øjnene, at du sidder og kæmper med en svær engelsk stil. Så nænner de altså ikke at give dig endnu en ekstra pligt.

Få flere lommepenge

Problem: Du får stadig kun 20 kroner om ugen i lommepenge, og de penge kan på ingen måde finansiere dine tøjkøb og biografture.

Løsning: Selv om det er kedeligt, så prøv i en periode at være ekstra artig derhjemme: Hjælp med at tømme opvaskemaskinen, hold orden på dit værelse, ikke noget med at mugge teenage-surt, når I skal have nederen aftensmad, og foreslå selv, om du ikke lige skal slå græsset. Efter en periode, hvor dine forældre har skamrost dig, kan du hive lommepenge-problematikken frem, og de vil sikkert synes, det er fair at smide lidt ekstra gysser i posen, nu hvor deres datter hjælper fantastisk meget til derhjemme?

Læs også: Bliv inspireret til et fritidsjob.

Slip for irriterende spørgsmål

Problem: Du bliver altid mødt med en byge af ligegyldige spørgsmål, så snart du træder ind af døren, og du er virkelig, virkelig træt af at svare på »hvordan det gik i skolen i dag?«.

Løsning: Det første, du gør, når du kommer hjem fra skole, er at giv et ultrakort og hurtigt resumé af din dag, for eksempel: »I dag har været en god dag. Jeg fik min stil tilbage i engelsk, og det gik fint. Så fik vi fri i musik, fordi læreren var syg, og så fulgtes jeg med Nanna hjem«. Derefter smutter du ind på dit værelse g vupti - så slipper du for flere spørgsmål, og de kan ikke brokke sig, for du har fortalt om dagen.

Få lov til at sove længe

Problem: Din mor vækker dig altid klokken 8:00 om morgenen i weekenden uden anden grund, end at »du da skal ha' noget ud af dagen«. Men du ville altså uden problemer kunne sove til klokken 11:00.

Løsning: Fortæl dine forældre, at det er videnskabeligt bevist, at teenagere har brug for at sove længere end andre. Vis dem eventuelt artiklen om, hvor sundt det er for teenagere at sove længe - det vil helt sikkert få din mor til at liste musestille forbi din dør om morgenen fra nu af.

Ha' dine ting i fred

Problem: Dine forældre lusker ustandseligt ind på dit værelse, når du ikke er der, og du føler, at de roder i dine ting.

Løsning: Vask dit tøj selv, så de ikke kommer ind på dit værelse for at hente vasketøj. Læg sedler med budskaber som »Fingrene væk, mor!«, så vil dine forældre helt sikkert forstå sådan en lille hentydning.

Kom med til fest

Problem: Du er inviteret til årets fest, men dine forældre synes ikke, du er gammel nok til at tage med. Men du SKAL med, for alle andre kommer jo...

Løsning: Prøv at lokke dine forældre med følgende: Du lover at komme hjem på et aftalt tidspunkt, du lover at ringe hjem under festen, og selvfølgelig husker du også at følges til og fra festen med en veninde. Til sidst giver du dine forældre den adresse, hvor festen bliver holdt, og så kan de altså kun give dig lov!

Læs også: Derfor siger dine forældre nej.

Slip for familiefest

Problem: Du orker simpelthen ikke at tage med til Tante Kedeligs familiefest. Du vil bare være derhjemme og se tv-serier.

Løsning: Nogen gange må man altså godt stikke en hvid løgn - men kun i nødstilfælde! Hvis du har været med til ALLE familiefester hele året, så sig, at du har det dårligt, og at du simpelthen er nødt til at blive i sengen. Jep, det er løgn og absolut ikke noget, du må sige hver gang, men det virker! Og din hyggedag er reddet, imens resten af familien sidder og keder sig med død smalltalk i timevis!

I galleriet kan du læse om pinlige ting, forældre gør!

14 pinlige ting forældre gør