Skam
Mit liv

Brevkassen: Hvordan får jeg nye venner?

Af redaktionen 5. december 2023
Er det bare for sent at få ny venner, når man ikke rigtig har fundet dem i skolen? Sådan spørger en læser. Vores ekspert i følelser giver et godt råd lige her.

Hej Vi Unge

Tak for godt indhold og en hjælpsom brevkasse!

Jeg har et spørgsmål: Jeg vil gerne have flere venner, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an. Jeg er lidt genert. Har I nogle gode tips? Eller er det bare for sent at få ny venner, når man ikke rigtig har fundet dem i skolen?

Kh den ensomme

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kære du

Tak for dine søde ord.

Først vil jeg sige, at man kan få nye venner hele livet. Men hvordan får man lige taget de første skridt?

Du kan begynde med at finde frem til, hvor mange venner du gerne vil have, og hvor tætte de skal være. Skal de minde om dig, eller skal I være helt forskellige? Det kan være i forhold til holdninger, stil eller interesser. De fleste har det bedst med at have noget tilfælles med deres venner, så man har noget at bygge venskabet på.

Der er mange steder, man kan møde nye venner, og måske har du allerede nogle fritidsinteresser, hvor du kan få nye venner? Eller er der en ny fritidsinteresse, du kan begynde til?

Ofte er det sværeste at tage den første kontakt, da man kan blive genert og bange for at blive afvist. Men faktisk bliver de fleste glade for positiv opmærksomhed, som det jo er, når man søger kontakt på en nysgerrig måde.

Derfor tror jeg, du skal i gang med at træne de positive tanker og dine sociale muskler. Det kan du gøre ved at smile og smalltalke, som er virkelig godt, hvis du gerne vil indlede en snak. Du kan f.eks. spørge til interesser, værste eller bedste film, serie, musik, ferier – altså lette emner, hvor I begge byder ind.

Måske kan du først øve dig på din familie, hvis det føles bedst. Jo mere du træner, jo stærkere bliver du.

Kram Kristina

Læs mere om

MestLæste