Mean girls, shopping, lommepenge
Mit liv

Brevkassen: Hvor meget skal jeg have i lommepenge?

Af redaktionen 19. oktober 2023
Foto: MEGA
"Jeg vil gerne hjælpe til derhjemme for at få dem, men min mor vil gerne vide, om hun træffer den rigtige beslutning.” Sådan spørger en af vores læsere. Vores ekspert, Kristina, svarer på spørgsmålet lige her.

Hej Vi Unge

Jeg er en pige på 15 år, der skriver ind sammen med min mor. Vi har nemlig talt meget om lommepenge på det sidste, men vi kan ikke blive enige.

Jeg vil selvfølgelig gerne have penge til at shoppe, spise takeaway med mine veninder, købe to go-drikke og så videre, og jeg vil gerne hjælpe til derhjemme for at få dem, men min mor vil gerne vide, om hun ”træffer den rigtige beslutning”, så derfor er vi blevet enige om at læse svaret sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad synes I? Og hvor mange penge er OK at få i lommepenge om måneden?

Kærlig hilsen den broke pige og hendes mor

Kære pige

Supergodt, at du skriver ind med din mor. Det tyder på, at I har en god dialog.

Det er meget forskelligt, om man får lommepenge eller ej, hvad man får dem for, og hvor mange.

Mange får ikke lommepenge for at hjælpe og have pligter, da man ser det som en fælles familieopgave, nogle gør, og andre igen giver lommepenge for at lære unge at blive økonomisk ansvarlige.

Det kan f.eks. være, at man sparer op til noget, man ønsker sig, hvor man også lærer at tænke over sit forbrug.

Beløbet svinger også, men det bør nok være rimeligt ud fra familiens økonomi. I gennemsnit giver danske forældre cirka 300 kroner til 14-15-årige (kilde: pengeskyen.dk).

En anden mulighed kunne være at få et fritidsjob. Det kan give mange erfaringer og selvstændighed – og ikke mindst løn. Jeg håber, at I kan bruge mit svar til at finde et kompromis om, hvilken model I vælger.

Kærlig hilsen Kristina

brevkassen

MestLæste