Girl eating
Mit liv

Brevkassen: Min mor kommenterer, når jeg spiser

Af redaktionen 10. november 2023
Foto: Unsplash
Min mor kommenterer hele tiden, hvad jeg spiser, og jeg bliver rigtig ked af det. Sådan skriver en læser til os. Vores ekspert i følelser og kærlighed, Kristina, giver et godt råd her.

Hej Vi Unge

Min mor kommenterer hele tiden, hvad jeg spiser. “Nu har du vist ikke brug for mere”, “du har jo lige spist” (hvis jeg bliver sulten igen) og “du skal passe lidt på med det der” (hvis jeg spiser slik og den slags), og jeg bliver rigtig ked af det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad skal jeg gøre?

Knus fra mig

Kære du

Det er bestemt ikke rart, at din mor kommer med kommentarer om, hvad, hvor meget og hvor ofte du spiser. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det – det må føles som en kritik af dig.

Måske tænker din mor ikke over, hvad du føler, når hun kommenterer? Derfor er det vigtigt, at din mor får at vide, at kommentarerne rammer dig så hårdt, at du bliver ked af det.

Det er lidt, som om hun har nogle krav og forventninger til dig, som hun ikke har talt med dig om, men hun får slynget ud uden omtanke.

Mon I to kan finde tid til at få talt det igennem på en god måde? Du kan f.eks. starte med at sige: "Mor, jeg har noget vigtigt, jeg gerne vil tale med dig om … har du tid?”

Måske har du brug for at skrive de ting ned, som er vigtige at tale med din mor om. Det kunne f.eks. være: “Jeg ved ikke, om du tænker over, hvor hårdt kommentarerne rammer mig, men jeg bliver altså ked af det. Hvis du synes, jeg gør noget forkert, vil jeg hellere have din støtte, så jeg ved, du er klar til at hjælpe mig. Jeg har et ønske om, vi sammen kan finde ud af, hvordan det igen kan blive rart og trygt at spise mad.”

Jeg håber, at du har mod på at få talt med din mor.

Kram Kristina