efterårsferie
Mit liv

19 hyggelige (og gratis) aktiviteter til din efterårsferie

Af Sigrid Glavind 9. oktober 2023
Foto: Canva
Ingen planer i efterårsferien? Frygt ej! Her har du 19 hyggelige ting, du kan lave alene eller sammen med venner og familie.

Herunder finder du sjove efterårsaktiviteter for enhver smag. Du kan selv vælge, om du laver aktiviteterne alene eller sammen med venner og familie.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, foreslår vi, at du går direkte til punkt 19 …

God fornøjelse og god ferie!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. DIY med kastanjer

Du kender godt kastanjedyrene. Men hvad med at lave noget flot kunst eller dekoration med kastanjerne? Du kan f.eks. lave en vægdekoration eller en lille skulptur.

2. Skovtur

Selv om man får lyst til at ligge på sofaen med en kop varm kakao, stråler de danske skove i de smukkeste efterårsfarver, og når solen kigger frem, er der næsten intet finere end en skovtur på denne årstid.

3. Lav dit halloween-kostume

Måske er det i år, du skal lave dit eget halloween-kostume? Du kan finde masser af inspiration på TikTok under hashtagget #halloweencostume.

4. Gå all-in på spooktober

Kryb under dynen, tænd stearinlysene og find dine snacks frem. Her er de nyeste gyserfilm, og vi anbefaler ikke du ser dem alene …

5. Ryd op på værelset

Okay, vi ved godt, at det ikke lyder utrolig sjovt. Men er vejret dårligt og keder du dig, så kan det altså ende med at være en hyggelig aktivitet. Sæt din yndlingsmusik på og start med at rydde op ét sted eller i én skuffe så du ikke bare hiver alt ud af skabene og mister overblikket.

6. Værelses-makeover

Hvis du nu alligevel er i gang med den store oprydning, kan du rykke rundt på dine møbler og give dit værelse en mini-makeover.

7. Tre, to, en – bag!

En ny sæson af Den Store Bagedyst ruller over skærmen lige nu, og vi får automatisk lyst til at spise (mere) kage. Har du det på samme måde, kan du f.eks. prøve vores lækre Oreo-cheesecake.

8. Læs en bog

Måske det er nu, du har tiden til at få læst den bog, der alligevel bare står og samler støv?

9. Skær et græskar

Du kan enten skære et sjovt græskar, eller male på et græskar uden at skære i det. Sæt god musik på og drik en kop varm kakao imens. Se dét er ren efterårshygge.

10. Film- eller seriemaraton

Harry Potter, Gossip Girl eller Sex Education? Hav rigeligt med snacks klar, og se serier eller film til langt ud på natten - du har ferie, og kan endelig sove længe! Find inspiration til dit film- eller seriemaraton her og her.

11. Lav s'mores over bål

Og når vi nu nærmer os halloween, kan du også have et par spøgelseshistorier klar …

12. Road trip på cykel

Pak tasken med snacks og drikkevarer og cykel på opdagelse – gerne uden en plan. Du kan cykle til en anden by end hvor du bor, ud i naturen eller mod vandet.

13. Læs Vi Unges pinlige historier

Læs eller genlæs og få et godt grin. Hvis du læser dem sammen med en ven, kan i dele jeres egne pinlige historier med hinanden (og sende til dem til os på Vi Unge måske?).

14. Lær en TikTok-dans sammen med dine venner

Hyg, dans, optag!

15. Brætspilsturnering

Er det mon tid til en turnering med familien eller dine venner?

16. “De tre vise aber”-udfordring

Du kender måske de "tre vise aber", og ellers kender du i hvert fald de tre abe-emojis: Den ene kan ikke snakke, den ene kan ikke se og den sidste kan ikke høre. Gør de tre vise aber til en udfordring når du bager, maler eller laver noget helt tredje med dine venner, hvor I fordeler hvilke sanser, I ikke må bruge.

17. Guirlande med efterårsblade

Lav en guirlande med skovens flotteste blade i alle efterårsfarverne. Du skal blot bruge tørrede blade, nål og tråd.

18. Lav en scrapbog

Find billeder i magasiner eller fotoalbums, klip flotte stofrester og saml tørrede blade, som kan indgå i en scrapbog. Du kan lave en scrapbog med dine drømme, en vennebog eller lige hvad der falder dig ind.

19. Lav ’Margrethe-skål’ med alle aktiviteterne på listen

Lav små sedler med alle aktiviteterne fra listen her (og tilføj selv et par stykker) og læg dem i en skål. Den seddel i så trækker fra skålen, skal i lave. Lad den eventuelt gå på runde i ferien.