Skribent
Konfirmation

Skabelon til en nem og personlig konfirmationstale

Af Kristine Kjær 17. april 2024
Foto: Canva
Hvis du snart skal konfirmeres og gerne vil holde en tale for at takke dine forældre for festen og gæsterne for de fine gaver, så skal du læse med her. Vi har nemlig lavet en nem og hurtig skabelon til din konfirmationstale!

Konfirmationen banker snart på døren, og endelig skal du til at holde den fest, som du så længe har glædet dig til og som der sikkert er gjort meget ud af. Går du og tænker over, at holde en konfirmationstale, hvor du kan takke dine forældre og gæster for den fine fest? Så kan du bruge denne skabelon til nemt og hurtigt at smede din konfirmationstale sammen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SKABELON TIL KONFIRMATIONSTALE

  1. Start med at slå på glasset og rejs dig op (bliv siddende, hvis det er rarest for dig)
  2. Din indledning:

Kære alle sammen. Det betyder rigtig meget for mig, at I alle sammen er her for at fejre min store dag sammen med mig. Tusind tak for det og for alle de flotte gaver og fine kort, jeg har fået. Jeg er en meget heldig pige/dreng.

I dag fejrer vi jo, at jeg træder ind i de voksnes rækker, og det kan godt være en lidt skræmmende tanke. Jeg synes faktisk, det har været megadejligt at være barn, for jeg har jo nogle ret seje og søde forældre, en dejlig----------------, skønne ----------------------------, de kærligste-----------------------------------, og så har jeg virkelig også en masse gode minder fra da jeg var barn. For eksempel dengang, hvor---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------(Skriv en sjov eller sød oplevelse, du har haft med din far). Der var også dengang, hvor------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------(Skriv en sjov eller sød oplevelse, du har haft med din mor). Og selv om jeg ikke føler mig 100 procent klar til at være rigtig voksen, så har jeg da alligevel fået nogle gode råd, som jeg kan tage med mig. For eksempel har------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ (Skriv et eller to råd, som du har fået af en voksen. For eksempel: Farmor har sagt, at man kan gøre alt, hvis bare man arbejder for det).

3. Din afslutning:

Ja, jeg har fået mange gode råd, og mon ikke jeg kommer til at få mange flere. I skal i hvert fald vide, hvor glad og taknemmelig jeg er for vide, at I altid står klar med åbne arme og gode råd. Og fordi I gad komme og fejre, at jeg er på vej ind i de voksnes rækker! Derfor vil jeg gerne skåle med jer alle og sige tak til mine forældre, fordi de har givet mig den her fantastiske dag og fest. (Løft dit glas og kig på dine forældre, når du skåler) SKÅL.

5 gode tips til din konfirmationstale

Det kan godt være megagrænseoverskridende at skulle rejse sig op foran hele ens familie for at holde en tale. Men det er altså bare virkelig god konfi-stil at takke dine forældre for alt den planlægning og de penge, de har lagt i din fest, så prøv at overveje, om du ikke godt tør holde en alligevel! Her får du et par tips til det med at holde tale.

  1. En lille tale er bedre end en lang tale. Hvis du føler, at det er for meget at holde en lang tale, så kan du også bare rejse dig op og kort takke for dine forældres indsats, og at dine gæster gad at komme og være med til at give dig en fantastisk dag. Husk at tak for gaverne også!
  2. Når man skåler, hæver man glasset og kigger folk i øjnene, mens man nikker (det giver supermange voksenpoint, hvis du gør det).
  3. Det er rarest at holde en tale, som man er godt forberedt på. Sørg derfor at have læst talen højt for dig selv mange gange, så du kan talen udenad i store træk.
  4. Hvis du synes, det er for svært at holde en alvorlig tale, kan du også bare gøre den lidt sjov. Der er mange forskellige måder at holde en tale på! Læs for eksempel om ABC-talen i artiklen her.
  5. Et alternativ til en tale, som du er nødt til at holde alene, kan være, at du i stedet skriver en sang til dine forældre og gæster, som I kan synge sammen. På den måde kan du få sagt det, du vil, uden at du skal stå med det helt alene! Smart!

MestLæste