Din konfirmation bliver en dag, du vil huske for evigt. Derfor kan man ikke forberede (og glæde) sig nok til sin konfirmation. Men måske har du endnu ikke helt styr på konfirmationstøj og makeup til den store dag eller Blå Mandag, eller også har du måske bare lyst til at blive forkælet og gå lidt konfi-shoppe-amok til et hyggeligt event? Her på siden holder vi dig opdateret med de nyeste konfi-trends og fede events, så du kan gå og hygge dig med forberedelserne til din konfirmation, helt uden at stresse. Vi giver dig også gode råd til hvordan du får den bedste fest med den flotteste borddækning.

5 hurtige om konfirmation: 

1. Hvad betyder konfirmation?

Selve ordet 'konfirmation' stammer fra det latinske ord 'confirmatio', som betyder 'bekræftelse'. I store træk betyder det, at du ved konfirmationstjenesten i kirken bliver bekræftet som Guds barn, ligesom du gjorde dengang, du blev døbt. Denne gang bekræfter du bare selv, at du stadig vil leve i den kristne tro. Og dermed træder du i overført betydning ind i de voksnes rækker, ved selv at tage den beslutning. 

2. Kan alle blive konfirmeret? 

Du er nødt til at være døbt, hvis du gerne vil konfirmeres i kirken. Når du bliver døbt som baby, bliver du velsignet i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn, og præsten siger, at du nu er Guds barn. Fra den dag er du en del af den danske kirke og det kristne samfund. Hvis du ikke er blevet døbt, da du var baby, så skal du slet ikke panikke. Der er ingen aldersbegrænsning på at blive døbt, og hvis du gerne vil konfirmeres, men ikke er blevet døbt, så kan du få præsten til at arrangere en dåb for dig, inden du bliver konfirmeret. 

3. Hvornår bliver man konfirmeret?

Normalt bliver du konfirmeret, når du er teenager – det vil sige i 13 til 15 års alderen – og i gamle dage symboliserede det, at et barn nu var blevet voksent. 
 

4. Hvad er konfirmationsforberedelse?

For at blive konfirmeret skal du gå til det, man kalder konfirmationsforberedelse. Konfirmationsforberedelse bliver typisk lagt ind i dit skoleskema, og sammen med din klasse skal du have undervisning i kristendom af jeres præst.

5. Skal jeg have hvidt tøj på til min konfirmation?

En helt særlig detalje ved konfirmationen er de hvide kjoler og skjorter. Det er en tradition, men slet ikke et must, så hvis du vil have en anden farve på, er det også helt okay! Tilbage i oldtiden symboliserede den hvide farve renhed og fest. Det hvide tøj blev brugt, når man skulle til fest og derfor ikke skulle være svedig og beskidt, som man blev, når man arbejdede.

 

MestLæste