borddækning tema konfirmation
Konfirmation

Borddækning: 4 temaer til din konfirmation

Af Karoline Mathilde Rasmussen 29. februar 2024
Foto: Canva
Du og dine gæster kommer til at bruge en del tid ved middagsbordet, og derfor skal opdækningen selvfølgelig være, lige som du drømmer om.

Knald på farverne

Dæk dit bord med liv, glæde og vild farvelade! Det er jo en glædens fest, du skal holde …

 1. Balloner er helt generelt ret geniale, men de er især også oplagte, hvis du bare gerne vil skabe en fest af en stemning ved bordet. Lad eventuelt nogle af de ikkeoppustede balloner ligge fremme på bordet, så gæsterne selv kan have det sjovt med at puste dem op.
 2. I stedet for at køre med samme service til alle gæsterne kan du ringe til dine bedsteforældre, din tante og onkel, eller hvem du har i familien, og spørge, om du ikke må låne noget af deres gamle service. På den måde kan du kombinere forskellige stel og farver på kryds og tværs – det giver både et personligt og virkelig fint udtryk.
 3. Gå i genbrugsen, og led efter sjove, farverige lysestager, glas og blomstervaser, du gerne vil have på dit konfirmationsbord.
 4. Farvede lyskæder er fine, og så giver de et superhyggeligt og stemningsfuldt lys. De er selvfølgelig lidt svære at have fremme på bordene, men mon ikke der er en væg eller en teltdug lige i nærheden?
 5. Din dug må gerne være lidt gakket og vild, så hvorfor ikke kaste dig ud i zigzag-mønstre, striber eller pletter? Helt alternativt kan du også købe en ensfarvet dug og lægge tuscher frem til gæsterne – så kan de tegne og skrive personlige hilsner til dig under festen. Bagefter kan du klippe dem ud og sætte dem ind i en scrapbog for dagen.

Hvidt og simpelt!

Har du en forkærlighed for det klassiske, hvide og helt simple look? Her er inspirationen til at få netop det på dit konfirmationsbord …

 1. For at holde stilen så simpel som muligt så beslut dig for nogle enkelte materialer eller farver, der går igen. Det kan eksempelvis være, at du holder dig til sølv – både i forhold til bestik, lysestager og andet pynt.
 2. Gå efter blomster i sarte og pudrede farver, og lad dem være fokus for hele din borddækning. Liljer vil være et oplagt valg!
 3. Hvide, lange, slanke stearinlys på bordene skaber en hyggelig stemning og egner sig så fint til den simple stil.
 4. Lav håndskrevne bordkort for at skrue op for personligheden – du kan eventuelt anrette kortene sammen med en lille, hvid blomst, du selv har plukket.
 5. Gå efter hvide stofservietter, og – hvis du har ekstra meget overskud – så gør meget ud af at folde dem pænt. Man kan ikke andet end at blive imponeret af en sirligt foldet serviet.

Bohemestemning!

Skal du holde din konfirmationsfest i haven, eller er du bare ellevild med det naturlige, afslappede og tilbagelænede look? Så læs med her …

 1. Når du skal lave bordkort, kan du tænke i naturlige materialer såsom træ og sten. Du kan for eksempel indsamle smukke sten fra stranden, som du skriver gæsternes navne på. Hvis du gerne vil gå all in, kan du finde en tynd træstamme, skære den i skiver og brænde gæsternes navne ind i de enkelte træstykker. Megasmukt og personligt!
 2. I stedet for at købe blomster til dekorationer kan du hoppe på en hyggelig blomsterjagt og plukke landets vilde blomster. Hvis du ikke har prøvet det før, lover vi, at du bliver imponeret over, hvilke fantastiske buketter man kan samle helt selv.
 3. Gå efter naturfarver – eksempelvis grønne og brune nuancer – når du skal pynte op, og tænk i, at de ting, du dekorerer dit bord med, skal være af naturmaterialer – allerhelst ting, du har fundet selv.
 4. Hørservietter er supersmukke, genanvendelige og passer perfekt ind i det naturlige, rustikke look – gå efter dem!
 5. Vær ikke bange for “det uperfekte” – bordet må gerne se lidt tilfældigt ud. Det er en del af charmen!

Pink og pasteller!

Vi bebrejder dig ikke, hvis du (heller) ikke kan gå forbi noget lyserødt uden at ville tage det med hjem. Dæk dit bord i den skønne farve, og lad pink være temaet for din dag …

 1. Medmindre du er virkelig – som i VIRKELIG – forelsket i lyserød, kan du vælge enkelte elementer i din opdækning, som bryder farven. Hvis din dug er lyserød, er det flot at gå med tallerkener i en anden farve. Det samme med eksempelvis lysestager: Vælg et hvidt lys, hvis lysestagen stråler i rosa.
 2. Det er selvfølgelig en smagssag, men vi synes, at pink og messing er virkelig smukke sammen. Hvis du er enig, så se, om I ikke kan låne eller leje noget messingbestik til den store dag.
 3. Har du en bedsteforælder, der samler på gammelt stel eller lignende? Hvis ja, så har de sikkert også nogle gudesmukke fade, skåle, tallerkener eller lignende, som vil passe perfekt ind i den romantiske stil.
 4. Lyserøde blomster – selvfølgelig! Hvis du gerne vil have fornøjelsen af dem i lang tid – også efter din konfirmation – kan du gå på jagt efter nogle lyserøde evighedsbutter, som holder i … ja, en evighed!
 5. Hvis du gerne vil gå all in på temaet og overraske dine gæster på samme tid, kan du overveje at lave dine bordkort sådan her: Fyld nogle skumfiduser i små poser, og luk dem til med lyserødt bånd. På hvert bånd binder du et lille skilt med gæstens navn på og stiller posen på den tallerken, hvor gæsten skal sidde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste