sangskjulere der ligner noget virkeligt
Konfirmationsfest

Konfirmation: 8 fine ideer til sangskjulere

Foto: Canva 27. februar 2024
af Marie Bedawed
Mangler du en sjov idé til sangskjulere til din konfirmation? Her får du en masse kreative ideer til, hvordan du selv kan lave flotte sangskjulere, som passer til dit tema.

Sangskjulere er den perfekte måde at markere temaet for din konfirmation på. Det kan dog nogle gange være svært at finde en, som passer helt perfekt til det tema, du har valgt. Men frygt ikke, vi har nemlig fundet en masse forskellige og kreative ideer til hjemmelavede sangskjulere til din konfirmation.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er en sangskjuler?

En sangskjuler er en dekorativ beholder, som indeholder de sange, som skal synges til en konfirmation. Den kan blive stillet på et bord, så gæsterne kan komme og tage en sang hver, den kan blive sendt rundt mellem gæsterne, eller man kan lave én til hver gæst. Det er helt op til dig, hvordan det skal gøres til din konfirmation.

Nogle gode råd, inden du starter på din hjemmelavede sangskjuler:

Når du kaster dig ud i sådan et projekt, er det en rigtig god ide at sætte nok tid af til det! Det værste er at stå lige i sidste øjeblik og stresse over at skulle lave det hele færdigt. Det kan være, du laver et par stykker, før den sidder helt i skabet, og det er helt ok! Du kan måske også få brug for hjælp fra et sæt ekstra hænder, så spørg din mor, far, søskende, eller venner om de har tid til at hjælpe dig.

Et andet godt tip er at huske at lave beholderen stor nok til det antal sange, den skal kunne holde. Hvis du ved, at du får 40 gæster, så husk at printe nok sange ud, og måske endda lidt ekstra, hvis nu nogen skulle miste deres sang. Derfor skal sangskjuleren også være stor nok.

Fastfood-sangskjuler

Okay, vi elsker alle mad, men hvis du ligesom os også har en forkærlighed for pommes frites og cheeseburgere, er den her ide perfekt til dig! Den er desuden også supernem at lave, så hvis du mangler en god ide til en sangskjuler til din konfirmation, er denne god, hvis ikke du har meget tid.

Få fat i nogle pommes frites æsker fra McDonald’s eller din favorit fast food restaurant, og print dine sange på gult papir. Rul derefter hver enkel sang, så det bliver til en lang stang. Når du sætter alle dine rullede sange ned i æskerne, ligner det pommes frites. Derefter kan du sætte dine bægere med dine ”pommes frites sange” på et bord med en sodavand fra samme fast food kæde, så det ligner en menu.

En tur i pølsevognen

Skal det være nemt, hurtigt og virkelig ligne? Så skal du måske lave franske hotdogs! Du skal blot købe en masse brød og rulle en rød sangskjuler sammen, så den ligner en pølse. Voila! Nemt.

Til konfirmanden, som elsker sushi

Her er endnu en med mad-tema, men denne gang er det til dig, som elsker sushi. Hvis du vil lave denne sangskjuler til din konfirmation, skal du bruge papir i farver grøn, orange og rød, du skal bruge sort karton, og så skal du printe dine sange på hvidt papir.

Du starter med at lave strimer af dit farvede papir, og så ruller du dem sammen og sætter dem sammen med tape. Det skal forestille at være fyldet i din sushi-rulle. Når du har printet dine sange på hvidt papir, folder du hver enkelt sang, så det bliver til en lang, fald strimmel. Denne strimmel skal så rulles rundt om de farvede stykker, så det forestiller risene. Husk at sørge for, at blækket på papiret er helt tørt inden du folder, så du undgår at tvære ordene ud.

Herefter skal du klippe dit sorte karton til, så det passer i højden på det farvede og det hvide papir. Du skal klippe det i lange strimer og afslutte med at rulle det rundt om det hvide papir, så det kommer til at forestille tangen på ydersiden af din sushi rulle.

Det gør du ved alle dine sange. Herefter kan du anrette dem på et fad med spisepinde ved siden af, og en skål med grønne papirstrimler, som skal forestille tangsalat. Voilá, en sangskjuler til en konfirmand, som elsker sushi.

Pepsi, Cola eller Fanta?

Spørg hos MacDonalds, Burgerking eller lignende, om du kan købe en flok krus med låg – rul dine sange tyndt sammen og lad dem agere sugerør. På den måde har du en nem, sjov og fin sangskjuler – og dine gæster kan bruge koppen til f.eks. slushice, når de har sunget din fine sang.

Den simple og søde løsning

Den her idé er simpel, men superfin og kan dekoreres med de helt rigtige farver, så præcis passer til dit tema. Det, du skal bruge, er en masse toiletpapirruller. Det lyder måske lidt fjollet, men det er altså supersmart! Fordi når du folder dem på en bestem måde, bliver de til små æsker. Så skal du bare printe dine sange ud, folde dem sammen, og lægge dem i æskerne.

Herefter er det helt op til dig, hvordan du vil dekorere hver sangskjuler så de passer til dit konfirmationstema. Du kan for eksempel pinde flotte bånd rundt om, eller du kan lime forskellige farverige papirer på. Det er kun din fantasi, som sætter grænserne.

Piece of cake!

Den er måske ikke helt "piece of cake", men hvis du har mod på at springe ud i denne sangskjuler, som ligner en udskåret kage, så vil du med garanti imponere dine gæster. Hvis du først har skabelonen, så er det faktisk ikke så svært, som det ser ud til.

Du kan vælge en kage i netop dén farve du ønsker – og du kan pynte den lige så meget som du vil med "krummel" eller "kirsebær".

Blomster sangskjuler til din konfirmation

Hvis du elsker blomster, er denne sangskjuler lige noget for dig. Den er desuden også supersimpel at lave. Det eneste, du skal bruge, er karton i forskellige farver, grønt printer papir og en kurv. Du starter med at printe dine sange på det grønne papir og derefter rulle dem, så de kommer til at forestille stilkene til blomsterne. Herefter skal du klippe selve blomsterne ud i forskellige farver.

Herefter skal du lave et hul i midten af blomsterne, som er stort nok til at du kan stikke ”stilkene” igennem. Måden, du kan gøre det på, er ved at skære et X i midten af blomsten, som også hjælper med at holde fast på stilken. Så har du en lille buket af fine blomster, som du enten kan lægge i en kurv eller i en vase.

Til den søde tand

Har du en sød tand? Så er denne sangskjuler perfekt til din konfirmation. Måden, som denne sangskjuler laves på, minder lidt om måden, som blomsterne også laves på. Forskellen er bare, at i stedet for at klippe blomster ud af karton, skal du finde et eller flere billeder af slikkepinde – det kan du for eksempel gøre på Unsplash og printe nok af dem, så der til hver sang er 2 billeder – altså en forside og en bagside. Dine sange printer du på hvidt papir og ruller sammen, så de danner pinden på din slikkepind.

Herefter skal du klippe billederne af slikkepinende ud, så du kun har toppen af slikkepinden. Til hver sang skal du bruge 2 ens billeder, som skal limes sammen i kanten. Du skal bare huske at efterlade et hul, så pinden kan stikkes igennem, så det kommer til at ligne en slikkepind.

Læs mere om

MestLæste