venskab
Mit liv

Brevkassen: Mine to veninder ses uden mig

Af redaktionen 6. september 2023
Foto: Unsplash
"På den anden side føler jeg mig udelukket af mine egne veninder, da det virker som om, de har det federe uden mig," skriver en læser til os. Vores ekspert i følelser og kærlighed, Kristina, giver et godt råd her.

Hej Vi Unge

Jeg har to rigtig gode veninder, som jeg har kendt siden, jeg var helt lille. Den ene går jeg i folkeskole med, og den anden har jeg lært at kende til spejder. Sagen er den, at mine to veninder nu har mødt hinanden gennem mig, da min veninde fra skolen på et tidspunkt spurgte, om hun måtte joine min aftale med den anden veninde. Problemet er, at mine to veninder nu ses uden mig, og jeg bliver næsten aldrig inviteret, når de laver aftaler. Jeg sidder tilbage med en mærkelig følelse, for på den ene side synes jeg, at det er dejligt, at de hygger sig sammen, men på den anden side føler jeg mig udelukket af mine egne veninder, da det virker som om, de har det federe uden mig. Hvad skal jeg stille op?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kærlig hilsen en fortvivlet veninde

Kære fortvivlede veninde

Det er dejligt at høre, at du har to rigtig gode veninder, som nu også har lært hinanden at kende.

Det lyder, som om I tre har det godt sammen, men de to ikke rigtig får inviteret dig med. Jeg forstår godt, at dine følelser bliver lidt dilemmafyldte, da du både synes, det er dejligt, at de hygger sig, men også føler dig udelukket. Det er ikke en rar følelse.

Måske har de ikke tænkt over, at du føler dig udelukket? Så den mærkelige følelse, der dukker op hos dig, tænker jeg, du kan bruge til at slutte fred med, at de hygger sig. Men også til at få talt med dine veninder om dine følelser, som både rummer dejlige følelser og desværre også følelsen af udelukkelse. Mon du har mod på at tale med dem ud fra, at de ikke kender til dine følelser?

Jeg håber, at de har forståelse for dine følelser.

Kram Kristina