TV 2. Jesus og Josefine. 2003
Mit liv

Brevkassen: "Kan jeg tvinge min familie til at give genbrugsgaver?"

Af redaktionen 8. december 2023
Foto: TV 2
"De siger, at det er latterligt." Sådan skriver en læser til os. Vores ekspert i følelser, Kristina, giver et godt svar lige her.

Hej Vi Unge

Tak for en megagod brevkasse!

Jeg er en 14-årig pige, der går meget op i miljøet. Jeg spiser vegansk og køber kun genbrug. Derfor har jeg også foreslået min familie, at vi skal give hinanden genbrugsgaver til jul, men det vil de ikke være med til. De siger, at det er latterligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kan jeg godt insistere på kun at købe og ønske mig genbrugsgaver alligevel?

Knus fra mig

Kære du

Tak for dine søde ord om brevkassen.

Der er rigtig mange, som køber genbrug, bæredygtigt, klimavenligt, eller som helt dropper gaverne i respekt for klodens miljø – og ungdommens fremtid.

Jeg synes sagtens, du kan insistere på at købe og ønske genbrugsvarer. Gaver behøver jo egentlig ikke at være ting. Det kan også være oplevelser, man selv står for, for eksempel at invitere familien til at pakke picnickurven til en hyggelig tur, at planlægge brætspilsaftener, tage i bio, på museer eller til koncerter – altså oplevelser, man kan være sammen om.

Det kan kræve mod at gå sine egne veje, især når det føles ensomt. Men du kæmper for en vigtig sag, og her følger holdningsændringer med, så vær stolt af dig selv og dine stærke værdier og holdninger.

Respekt herfra.

Kram Kristina

MestLæste