Normalt begynder ens menstruation stille og roligt. Man har måske nogle mavekramper, inden man begynder at bløde en lillesmule, og så er blødningen kraftigt i midten af perioden.

Men sådan er det ikke for den pige, der får sin menstruation i en video, som YouTube-kanalen TrollStation har lavet. Langt fra faktisk. Hun får nemlig en menstruations-eksplosion, så der står en stråle af blod ud mellem hendes ben midt på gaden i London.

Læs også: Sådan tackler du menstruation i skolen

Se videoen om menstruation her: 

Heldigvis er det fake, for videoen er lavet som et socialt eksperiment, hvor man ville undersøge, hvordan folk ville reagere på en pige, der får sin menstruation i offentligheden. I sekunderne inden menstruations-eksplosionen har pigen spurgt andre kvinder på gaden, om de har en tampon eller bind, hun må få, fordi hun kan mærke, hun snart får sin menstruation.

Problemet er bare, at det er MEGET urealistisk, at nogle kvinder eller piger får deres menstruation på den måde, og derfor får videoen nu ret hård kritik.

Læs også: Kan du din mensruations-historie?

Der er nemlig mange, der mener, at videoen kun er med til at dramatisere menstruationen, så det ligner noget fra en gyserfilm, og at videoen er med til at gøre menstruation til noget, der er ulækkert, selv om det faktisk er helt naturligt.

Det kan man se på kommentarerne, som er skrevet under videoen på YouTube. En skriver, at hun er sindssygt træt af jokes om menstruation. Der er også nogle, der mener, at videoen er en fornærmelse overfor piger og kvinder, og så er der en, der skriver: ”Ja, for det er jo præcis sådan der en piges menstruation ser ud” …

Hvad synes du om videoen? 

God hygiejne er ret vigtigt, når man har sin menstruation. Se, hvilke andre gode ting du kan gøre, mens du har mens her: 

8 supergode menstruationsvaner