Katrine Veje
Katrine Veje
Menstruation

Frygter at bløde igennem – kvindelandsholdet vil ikke spille i hvide shorts

af Kristina Forná 7. november 2023
Foto: James Worsfold/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Kvindelandsholdet i fodbold ønsker ikke længere at spille kampe i hvide shorts.

Fløjtes kampen i gang på hjemmebane er dragten rød fra top til tå, men er det på udebane hedder det hvide trøjer, hvide sokker og ikke mindst hvide shorts.

Og netop de hvide shorts er til stor gene for spillerne på det danske kvindelandshold i fodbold.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skyldes frygten for at bløde igennem under menstruation, og det ubehag har nu ført til, at spillertruppen har ytret et ønske om at gå væk fra de hvide shorts.

Det skriver DR.

– Jeg tænker ikke, at vi i fremtiden kommer til at spille i hvide shorts. Og det har DBU (Dansk Boldspil-Union) også forståelse for, siger landsholdsspiller Karen Holmgaard til DR Sporten.

Det danske landshold er ikke de første, der siger farvel til de hvide shorts. Tidligere i år var det for eksempel det engelske fodboldlandshold for kvinder, der droppede de hvide shorts.

Dog kan kvinderne på danske landshold ikke sige helt farvel og tak til den hvide dragt. Det kommer nemlig an på modstanderholdets farver, og derudover har UEFA nogle retningslinjer, der i visse kampe kan forhindre de danske kvinder i at klæde sig i rødt.

Står det til Karen Holmgaard ville et fuldgyldigt farvel være at foretrække, men hun har også forståelse for situationen.

– Jeg synes da, at det ville være nemmest bare at sige, at vi ikke længere spiller i hvide shorts. Så må vi finde andre løsninger på det. Men hvis løsningen er, at det i nogle få kampe er nødvendigt at bruge hvide shorts, så kan det også gå, siger hun til DR Sporten.

Artiklen blev første gang bragt på femina update. Dette er en redigeret version