menstruation
Menstruation

For første gang testes menstruationsprodukter med rigtigt blod i stedet for vand

af Siri Franceschi 25. august 2023
Foto: Shutterstock (genrefoto)
Menstruationsprodukter er ofte misvisende i forhold til, hvor meget de kan absorbere, da de typisk kun er testet på vand.

Du kender det nok.

Selv om du har helgarderet dig med både trusseindlæg og menstruationskop, har de fleste menstruerende prøvet at bløde igennem.

Og det er måske ikke så mærkeligt.

Det er nemlig langt fra alle menstruationsprodukter, der bliver testet i forhold til, hvor meget blod de kan absorbere eller indeholde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Typisk bliver produkterne testet med vand, der som bekendt har en noget anden konsistens og tyngde end blod.

Det påpeger et nyt amerikansk studie, der for første gang har undersøgt, hvordan hele 21 menstruationsprodukter reagerer på ægte blod, og forskellene er, som du nok kan gætte dig til, ret store.

Ifølge studiet er det mest effektive menstruationsprodukt en menstruationskop af mærket Ziggy, der kan indeholde op til 80 milliliter blod. Det mindst effektive produkt er derimod menstruationstrusser eller en såkaldt kølepose, der kan indeholde mindre end 3 milliliter blod.

Bind, tamponer og øvrige menstruationskopper kan i gennemsnit håndtere mellem 20 og 50 milliliter blod.

Studiet konkluderer, at mængden af blod påvirker effektiviteten af produktet, og det er ifølge forskerne bag vigtigt at være opmærksom på, da det kan sikre en bedre vejledning til kvinder, der oplever kraftige blødninger.

Dertil er diagnosticering og medicinale anbefalinger i forbindelse med menstruation ofte baseret på, hvor hurtigt vi fylder bind, tamponer og menstruationskopper, og det er derfor vigtigt at vide, hvor meget de i virkeligheden kan absorbere.

Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.

MestLæste