Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruation
Reklame

Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruationscyklus

Reklame for Tampax og Always 27. marts 2024
Går du også med en masse spørgsmål om menstruation? Så er du bestemt ikke alene. Læs med her, hvor Malle Riemer giver sine bedste bud på, hvordan du kommer godt igennem din menstruationscyklus.

Selvom menstruation er noget af det mest naturlige i verden, så kan menstruationscyklussen godt være lidt af et mysterie. Heldigvis har vi allieret os med Malle Riemer, der insisterer på, at vi skal blive meget bedre til at turde at snakke højt om vores menstruation.

Læs med her, hvor hun fortæller om sine følelser og erfaringer – og kommer med gode råd til, hvordan man kan komme godt igennem sin cyklus.

Hvornår fik du din første menstruation?

– Jeg fik min første menstruation, da jeg var 12 år gammel – og jeg kan huske, at jeg faktisk gik lidt i panik. Mine forældre er skilt, så jeg var hjemme hos min mor og opdagede det, da jeg var på toilettet.

– Jeg kan huske, at der gik virkelig mange tanker igennem mit hoved. For hvad gør man? Og hvem skal man sige det til?

Sagde du det til nogen?

– Ja, for det gik op for mig, at det eneste rigtige var at sige det højt. Så jeg gik op og hentede min mor, og sagde ”Mor, du skal komme med ned på toilettet lige nu.” Og så forklarede hun mig en masse ting om menstruation og viste mig, hvordan jeg skulle bruge et bind. Jeg kan huske, at jeg ikke helt kunne koncentrere mig om at lytte, fordi det hele var så overvældende.

– Jeg tror faktisk også, at jeg følte, at jeg skulle spille lidt sej. Så jeg lod lidt som om, at jeg var ligeglad, og godt vidste det hele i forvejen. I virkeligheden vidste jeg jo ingenting.

@viunge

Reklame for Tampax & Always | Er du også i tvivl om, hvordan du kommer godt igennem din menstruation? Så se med her, hvor Malle Riemer svarer på tre typiske spørgsmål om menstruation ❤️

♬ Countless - Official Sound Studio

Hvorfor tror du, at det kan være svært at snakke om?

– Jeg tror, at det kan være svært at snakke om, fordi der sker så mange ting med ens krop. Når puberteten rammer får du jo ikke kun menstruation, din krop er generelt i gang med en stor forandring. Det kan derfor være svært at finde ordene, og der er jo desværre ikke altid nogen, der lærer dig, hvordan du skal kommunikere om de her ting. Så det kan være lidt en jungle at finde ud af, hvordan man egentlig kan sætte ord på det.

Hvornår blev det vigtigt for dig at snakke om din menstruation?

– Vi snakkede faktisk aldrig om det i min folkeskoleklasse, og der gik også lang tid før, at jeg begyndte at snakke med mine veninder om det. Jeg kan huske, at min mor sagde, at hun var til et forældremøde, hvor der var blevet snakket om menstruation og pubertet. Og så viste det sig, at der var andre end mig, der havde fået sin menstruation – og det synes jeg var virkelig rart at vide.

– Derfor er det også vigtigt for mig at fortælle, at man ikke skal skamme sig over sin menstruation, og at det er okay at sige det højt. Det er lige så naturligt at snakke om menstruation, som det er at snakke om, hvad man skal have til aftensmad. Derfor taler jeg i dag meget åbent om det. Både med min kæreste, mine veninder og på sociale medier.

Always Ultra

Always Ultra findes i fem forskellige størrelser, der gør det muligt for dig at finde den helt rigtige størrelse og pasform. Bindene holder fugt og utætheder inde, er dermatologisk testet og har en komfortabel pasform med vinger, der hjælper med at holde det på plads.

Der er både dagsbind, der passer til de aktive dage og natbind, der hjælper med at holde dig beskyttet om natten.

Læs mere om Always Ultra her.

Hvilke beskyttelsesprodukter er din go to i dag?

– Helt klart et bind med vinger. Jeg forstår slet ikke, hvordan man kan bruge et bind uden vinger – altså I need the wings. Og her er bind fra Always Ultra bare super komfortable og nemme at bruge.

– Jeg tænker meget praktisk, når jeg vælger et menstruationsprodukt. For menstruation skal jo aldrig stoppe en i at gøre det, man har lyst til. Derfor bruger jeg også nogle gange en tampon.

Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruation

I hvilke situationer bruger du en tampon?

– Jeg bruger ofte en tampon, hvis jeg er på ferie eller skal ud at bade – men faktisk også, hvis jeg gerne vil fuldende mit outfit med et par hvide bukser. Der er det altså rart med noget ekstra beskyttelse.

– Så der kan jeg godt finde på at tage en tampon i og så supplere med et trusseindlæg. På den måde er jeg nemlig helt sikker på, at jeg føler mig godt beskyttet og klar til dagen.

Hvad er en god tampon for dig?

– Jeg er blevet ret glad for Pearl Compak fra Tampax, de er nemlig supernemme at anvende! Og så jeg vil helt sikkert anbefale, at man finder en tampon med et indføringshylster. For det er meget lettere at lade et hylster føre tamponen ind. Du hiver faktisk bare ud i hylsteret, indtil det siger klik, og så ved du, at den er klar til at kunne indføres – så det vil helt sikkert være min go-to.

Hvad er dit bedste råd til dem, der skal prøve kræfter med en tampon for første gang?

– Uh, man skal huske at trække vejret helt ned i maven og tage det stille og roligt, for det skal nok lykkes! Og så skal man ikke være bange for at spørge andre til råds. Det kan nemlig godt føles en smule svært og grænseoverskridende, første gang man sidder med tamponen i hånden.

Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruation

Hvornår hørte du om menstruationscyklussen for første gang?

– Jeg vidste godt, at menstruation fandtes, men der gik lang tid før jeg fandt ud af, at menstruationen er en del af en cyklus. Så jeg tror faktisk først, at det var i gymnasiet, at jeg fandt ud af, at min krop og mit humør kan blive påvirket af, hvilket sted jeg er i min cyklus.

Hvordan oplever du menstruationscyklussen?

– Jeg mærker det faktisk allermest i ugen op til min menstruation. Der synes jeg helt klart, at mit humør er mest påvirket. Og så læste jeg på et tidspunkt, at man ofte føler sig mere attraktiv, når man har sin ægløsning – og det kan jeg faktisk godt mærke. Man har på en eller anden måde en tendens til at vågne op og tænke ”Okay, jeg ser faktisk ret godt ud i dag”. Og det synes jeg er ret sjovt, at kroppen og følelserne ændrer sig i takt med cyklussen.

Menstruationscyklussen

Hvis du er usikker på, hvordan din cyklus fungerer, så har du mulighed for at lære din menstruationscyklus endnu bedre at kende her.

Follikelfasen

Follikelfasen strækker sig over den periode, hvor din menstruation starter og frem til, at din ægløsning går i gang. I den periode er din krop i fuld gang med at producere et nyt æg.

Ægløsningsfasen

Når et æg frigives fra æggestokken, kaldes det for ægløsning. Her frigives ægget, som går ind i æggelederen og starter sin rejse mod livmoderen. Hvis ægget er befrugtet, kan du blive gravid – og hvis det ikke er befrugtet, vil det blive opløst.

Lutealfasen

Lutealfasen dækker over de sidste to uger inden du får din menstruation. Her produceres hormonet progesteron, der holder livmoderslimhinden sund. Hvis du ikke er gravid, så dykker progesteronniveauet igen.

Menstruationsfasen

Hvis du ikke allerede har hørt om de andre faser, så kender du helt sikkert til menstruationsfasen. Din menstruation varer normalt mellem tre til syv dage, hvor du bløder. Her er det særligt godt at have gode og komfortable produkter, der sikrer, at du stadig kan gøre alle de ting, du elsker. Når menstruationen er overstået, begynder din cyklus forfra med follikelfasen.

Pssst... Cyklussen er også kendt som de fire årstider, og man siger, at faserne kan være med til at afgøre, hvordan man har det.

Hvordan har du det typisk under din menstruation?

– Jamen jeg føler tit, at jeg bliver mere følsom lige inden jeg får min menstruation. Der kan jeg mærke, at jeg har lettere til tårer. Men ellers er jeg faktisk heldig, for jeg har ikke særlig mange menstruationssmerter.

– Men det er blevet virkelig vigtigt for mig at give mig selv lov til at være følsom, for man kan ofte lære nye sider af sig selv at kende. Og så er det bare virkelig vigtigt, at jeg ikke tager en facade på.

Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruation

Hvad gør du ellers for at komme godt igennem din menstruation?

– Jeg prøver at give mig selv noget kærlighed og tage virkelig godt hånd om mig selv. Jeg sørger derfor for at gøre alle de ting, som jeg elsker eller har lyst til. Så hvis jeg har lyst til at ligge under min dyne og streame en god film eller serie, så er det, det jeg gør! Jeg kunne også sagtens finde på at gå en tur eller forkæle mig selv med en ansigtsmaske – og så giver jeg selvfølgelig mig selv lov til at købe de snacks, som jeg craver.

– Men mit bedste råd er faktisk, at jeg hver aften, før jeg går i seng, stiller mig foran spejlet, og siger fem gode ting om mig selv. Og det gør jeg ekstra meget, når jeg har min menstruation – for der kan jeg mærke, at jeg har brug for være ekstra god mod mig selv.

Malle Riemer: Sådan kommer jeg bedst igennem min menstruation

Tampax Pearl Compak

Tampax Pearl Compak er Tampax’ bedste tamponer for komfort og beskyttelse. De er lavet til at tilpasse sig efter din krop – og så gør indføringshylsteret dem super nemme og behagelige at indføre.

Du kan vælge mellem to sugeevner, “super” og “regular”, så du kan finde den tampon, der passer bedst til dig og din menstruation.

Læs mere om Tampax Pearl Compak her.

Hvad er dit bedste råd til dem, der lige har fået deres første menstruation?

– Snak om det, og lad vær med at skam dig over det, menstruation er nemlig helt naturligt. Og hvis du er modig nok, så vær den, der starter samtalen blandt nogle af pigerne i klassen. Hvis man kan det, så er man altså virkelig sej. Jeg ville i hvert fald ønske, at der var nogen, der havde turde at starte menstruationssnakken, da jeg gik i folkeskole.

Læs mere om

MestLæste