Menstruation

Brevkassen: "Må jeg springe min menstruation over?"

af Redaktionen 6. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
"Jeg er på p-piller og hader at have menstruation. Derfor springer jeg nogle gange pausen og blødningen over, men må man godt det?" spørger en læser. Simone, der er læge, svarer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hej Vi Unge

Tak for en god brevkasse, mine veninder og jeg elsker at læse den sammen.

Jeg har selv et spørgsmål nu: Jeg er på p-piller og hader at have menstruation. Derfor springer jeg nogle gange pausen og blødningen over, men må man godt det? Eller kan det være farligt?

Knus fra mig

Kære dig

Hvor er det dejligt at høre, at du og dine veninder er glade for at læse brevkassen. Typisk er det sådan, at man tager p-piller i tre uger og holder en uges pause, hvor blødningen kommer. Dernæst starter man op på en ny pakke.

Hvis man ikke holder en pause mellem to pakker, får man ingen blødning. Det kan man sagtens gøre, og det er ikke farligt. Dog vil man som regel, på et eller andet tidspunkt, få pletblødninger, hvis man har sprunget sin blødning over i længere tid.

Derfor er der mange kvinder, der synes det er rart at få en planlagt blødning en gang imellem, ved at holde pause mellem to pakker og på den måde undgå at få pletblødninger ud af det blå.

Kh. Simone

Læs mere om

MestLæste