Mødre kan bare være megairriterende engang imellem. Men inden du går helt amok på din mor, så tjek lige disse tips. Hvis du følger dem, så kan du måske undgå de der irriterende skænderier med hende.

1. Lav nogle ting sammen med din mor engang imellem, for på den måde kan du opbygge et godt og tæt forhold til hende. Måske kan I endda ende med at få et godt venskab!

2. Tænk dig lige om en ekstra gang. Er det virkelig værd at bruge energi på at skændes med din mor? Det er jo sikkert bare nogle småting, I er uvenner over, og måske bliver det værre af at gøre en stor sag ud over af en lille ting.

Test dig selv: Hvad skal I lave på jeres mor-datter-dag?

3. Tænk lige over, om din mor måske alligevel ikke har ret. Måske siger hun nej eller forbyder dig nogle ting, fordi hun bekymrer sig for dig. Prøv at forestille dig situationen fra hendes side. Læs mere om, hvorfor dine forældre siger nej her.

4. Prøv at snakke om tingene i stedet for at råbe og skrige. Hvis der er noget, du er sur eller ked af, så snak stille og rolig med din mor om tingene. Hvis du skal overtale hende til noget, og du begynder at råbe af hende, så får du med garanti aldrig lov.

5. Find de rette tidspunkter at snakke eller diskutere nogle ting med hende. Hvis du spørger om lov til noget, når hun er allermest sur og stresset, så kan hun sikkert ikke overskue tingene, og så siger hun bare nej.

6. Tænk over, hvad du siger til hende. Hvis du er rigtig sur og irriteret på hende, kan du hurtigt komme til at sige nogle ting bagefter, som du både fortryder, og som kan gøre det hele meget værre.

7. Lad vær med at bruge undskyldninger som, at alle de andre må. Hvis du siger sådan, så bliver hun måske endnu mere stædig, og du kan sikkert bedre overtale hende, hvis du viser hende, at du gør dig fortjent til det i stedet for at forsøge at overtale hende.

Læs også: 7 grunde til at tale med din mor om sex

8. Lad vær med at gøre ting, der provokerer hende. Det er en virkelig dårlig idé at provokere din mor, også selv om du er ret irriteret på hende, og hvis du provokerer hende, bliver det hele meget værre.

9. Vær en supersød datter og hjælp hende lidt engang imellem. Hvis du husker at rydde op på dit værelse og er god til at hjælpe med at gøre rent, lave mad og vaske op, så er der gode chancer for, at du undgår skænderier med hende.

10. Vær altid ærlig over for din mor. Hvis du lyver over for hende, og hun opdager det, så kan du godt regne med, at det er slut med at få lov til alle de sjove ting. Det er bedre at være ærlig over for hende, så hun ved, at hun kan stole på dig.

I galleriet kan du se, hvordan du kan forkæle dine forældre for en dag!

Forkæl dine forældre for en dag