Mit liv

Du ved, du keder dig, når…

Af Line Sølvhøj Jensen 13. september 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Keder du dig lidt for meget engang imellem? Så kan du helt sikkert nikke genkendende til disse ti ting!

1. Du tjekker Facebook, Instagram og stories på Snapchat igen og igen og igen… og så opdaterer du lige igen for at se, om der er sket noget nyt!

2. Du tjekker din telefon, selv om den hverken har ringet, eller der er tikket nogle sms'er ind.

3. Du googler "jeg keder mig, hvad skal jeg lave?".

Læs også: Hvad laver drenge, når de keder sig?

4. Du har kigget på film og serier på Netflix i over en time uden at finde noget, du gider at se.

5. Du endevender køkkenet for at se, om der er noget, du kan spise, selv om du ikke er sulten.

6. Du bruger tid på at læse ligegyldige ting som overskriften på en avis (for tiende gang) eller brugsanvisningen til din fjernbetjening.

Læs også: Verdens bedste app til kedsomhed

7. Du tager dig selv i at tælle tingene på dit værelse, for eksempel hvor mange plakater du har eller hvor mange skridt, der er fra den ene ende af værelset til den anden.

8. Du læser dine gamle sms'er igennem.

9. Du begynder at tænke over, om der er andre tegn på, at du keder dig.

10. Du "synes godt om" denne artikel!

Læs også: Sådan overvinder du din kedsomhed.

Læs her, hvorfor det faktisk er sundt at kede sig:

Derforerdetgodtatkedesig

Når du keder dig, giver du din hjerne en pause – og det er faktisk enormt vigtigt, at den får ro en gang imellem. De fleste har en travl hverdag, hvor der ikke rigtig er plads til bare at sidde og stirre ud i luften uden at vide, hvad de skal foretage sig. Når du giver din hjerne en pause, kan den nemmere bearbejde alt det, som der er blevet puttet ind i den i løbet af en dag.

Når du keder dig, bliver du mere opmærksom, da du aktiverer dine sanser på en helt anden måde. Hvis du for eksempel prøver at droppe at tage din telefon frem, når du sidder i bussen, vil du opleve at du lægger mærke til en hel masse andre ting. Du vil opfange flere dufte, lyde og måske opdage en masse ting og situationer, som du før er gået glip af.

Forskning har vist, at kedsomhed faktisk kan gøre dig mere kreativ, fordi du dagdrømmer meget mere, når du keder dig. Du får lyst til at nå nye mål og får reflekteret over dit liv på en lidt anden måde end i en hektisk hverdag. Måske kommer du pludselig i tanke om nogle nye ideer eller mål, som du gerne vil prøve af.

I en travl hverdag kører vi ofte efter vores rutiner. Hvis du giver dig selv lov til at kede dig en gang imellem, vil du opleve, at du får tid og overskud til at prøve at gøre ting på helt nye måder.

Måske tænker du ikke, at det er svært at kede sig… Men det er det faktisk blevet, da vi har alverdens ting at tage os til, så vi ikke risikerer at kede os. (Prøv lige at tænk på, hvor mange gange du hiver din telefon op ad lommen for at tjekke Instagram på en dag?!) Det er ikke fordi, der kommer noget godt ud af at sidde og stirre ind i væggen flere timer om dagen, men næste gang du dagdrømmer eller har en lørdag formiddag, hvor du mærker kedsomheden, så tænk på, at det faktisk er godt for dig, din hjerne og din kreativitet!

MegetMere