kondom
sex

5 gode grunde til at bruge kondom

Af Oliver Kokholm Ungermann 16. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du i tvivl om, hvorfor det er så vigtigt at bruge kondom under sex? Vi giver dig fem gode grunde her.

Overvejer du at have sex med din kæreste, eller er du bare nysgerrig omkring prævention? Så er der altså nogle ting, du skal vide om kondomer, for det er virkelig en god præventionsform, og der er mange gode grunde til, at man skal bruge kondom, når man skal i seng med hinanden. 

5 gode grunde til, hvorfor I skal bruge kondom:

Læs også: Do's and don'ts med et kondom

Undgå graviditet

Kondomer er vigtige at bruge, fordi det er den mest sikre beskyttelse mod uønsket graviditet - faktisk er de 97% sikre. Selv om du er på p-piller, kan du stadig ikke vide dig 100 procent sikker, og din kæreste skal derfor altid bruge et kondom under sex. Dobbeltbeskyttelse er dobbelt så godt!

Ingen kønssygdomme

Du behøver aldrig bekymre dig om klamydia, herpes og alle de andre kønssygdomme, hvis I husker at bruge kondom. Kondomer sikrer nemlig, at du ikke kan blive smittet, hvis din kæreste har en kønssygdom. Selvom du er helt sikker på, at han ikke har noget, kan du aldrig vide dig helt sikker, og det er derfor altid en god idé at være på den helt sikre side.

Læs også: Tips til at sætte kondom på

Tryghed

Det er vigtigt at føle sig godt tilpas og være tryg, når I går i seng sammen. Det nytter derfor ikke noget, at du spekulerer over, om du bliver gravid eller får en kønssygdom af at have sex. Den frygt kan du slippe af med, hvis I beskytter jer godt nok i sengen og bruger kondom. På den måde kan du slappe helt af imens, og så bliver det langt bedre for jer begge.

Du viser ansvar

Du skal ikke være bange for, at din kæreste synes, du er uretfærdig, fordi du beder ham om at bruge kondom. Hvis han respekterer dig, er det intet problem for ham, og du viser ham samtidigt også, at du tager ansvar for jeres begges liv og for, at I skal have den bedste oplevelse sammen - og det vil hans sætte pris på.

Læs også: 11 ting du ikke vidste om kondomer

Nem beskyttelse

Det er supernemt at få fat i kondomer. Du kan få dem i langt de fleste kiosker, i supermarkeder og på tankstationer. Du kan endda også bestille dem på nettet, hvis du ikke kan lide at købe dem i en butik. Men husk på, at alle mennesker har sex, og langt de fleste bruger kondom under samleje, så der er intet unormalt i at købe det - for det gør alle andre også. Du kan også sørge for, at du altid har et kondom med hjem til ham, eller liggende et sted hos dig, så der ikke opstår en situation, hvor I ikke har noget. Selvom det er drengen, der skal bruge det, deler I begge ansvaret for, at I er beskyttet ordenligt i sengen.

Hvordan sætter man så lige kondomet på? Find ud af det her. 

Tipstilatsætteetkondom

Pas på, når du pakke kondomet ud, så det ikke går i stykker. Går det i stykker, eller er der ridser i, kan I ikke bruge det.

Tag fat i den lille dut øverst på kondomet. Det er vigtigt, at kondomet stadig er rullet sammen. Ruller I det ud, kan det ikke komme på.

I kan først sætte kondomet på, når fyrens penis er stiv. Sæt kondomet på det yderste af fyrens penis, så kondomet sidder helt tæt.

Nu kan I rulle kondomet på - husk at rulle det helt ud. Sidder det helt til, så sidder det rigtigt.

Læs mere om

MegetMere