helene bulow
kærlighed

Helene Bülow: ”Jeg googlede ’kan man dø af kærestesorg’, for hvordan kunne det gøre så ondt?”

Af Sigrid Glavind 8. december 2023
Foto: Privat
Kærestesorg sætter sig på krop og sjæl. Det oplevede Helene Bülow, da forholdet smuldrede. Men at det skulle tage et helt år at komme igennem, havde hun aldrig regnet med.

Googler du ”kan man dø af et knust hjerte”, får du nedslående svaret ”ja”. Men inden du går i panik, er forklaringen, at et 'knust hjerte' også er navnet på en ultrasjælden sygdom, der ikke har noget med kærestesorg at gøre.

Men kærestesorg kan gøre vanvittigt ondt, og det kan mærkes på både krop og sjæl. Det oplevede 23-årige Helene Bülow oplevede, da forholdet til hendes ekskæreste gik i stykker. Hun var smaskforelsket og troede, han var hendes livs kærlighed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men sådan blev det ikke.

Helenes ekskæreste havde nemlig travlt med andre piger ved siden af. Men det ændrede ikke på, at hun stadig havde følelser for ham.

– Altså jeg googlede kan man dø af kærestesorger, for min krop gjorde ondt overalt, fortæller Helene med et lille smil på læben. Hun synes, at det lyder en smule fjollet at sige højt, men understreger med det samme, at hun var helt alvorlig, da hun undrende indtastede spørgsmålet i søgefeltet.

Helene Bülow er fuldtids content creator, og har delt mange af sine tanker om kærestesorger på TikTok, hvor mere end 225.000 følger med i hendes liv.

I dag er hendes hjerte helet, men hun synes, at det er vigtigt at turde tale om, hvor voldsomme kærestesorger kan være for den person, der går igennem det.

For pinligt til at sige højt

– Jeg tror faktisk, jeg var kommet mig hurtigere over det, hvis jeg havde plapret løs, fortæller Helene.

Da hun stod midt i orkanens øje, var det svært at vide, hvordan hun skulle håndtere så mange tunge følelser.

For Helene betød det derfor, at hun hurtigt lukkede sig om sig selv.

– Min seng have et permanent hul, fra hvor jeg lå, for jeg rejste mig vitterligt ikke, griner hun forsigtigt.

Kun et par daglige gåture til toilettet eller køleskabet fik Helene op fra sengen i få minutter ad gangen. Hun følte ikke, hun havde noget at stå op til længere.

– De første syv måneder græd jeg hver evig eneste aften, når jeg skulle til at sove. Og det synes jeg jo var pinligt at skulle fortælle folk.

– Jeg blev også bekymret for, om folk blev trætte af at høre om det, uddyber hun.

Helenes venner ville, naturligt nok, virkelig gerne se hende glad igen. Derfor syntes hun også, at det var nemmest bare at svare "det går fint", når de spurgte, hvordan det gik.

Sandheden var bare en anden. Men det var pinligt, at hun stadig græd over sit knuste hjerte efter hele syv måneder, følte hun.

Bittesmå skridt fremad

”Tiden læger alle sår” sagde en klog person vidst nok engang. Og det er måske ikke hele sandheden, men tid har som regel en afgørende rolle, når det kommer til at hele et knust hjerte. Det betyder dog ikke, at tid er den eneste ting, der kan hjælpe i helingsprocessen.

Helene kunne måske endda have været på benene hurtigere, hvis hun havde ”plapret løs”, grubler hun.

Men i og med at hun ikke gjorde det, fandt hun et par andre metoder, der fungerede som bittesmå plastre på de store sår.

– Det er vigtigt at sige, at alle har kærestesorger på hver deres måde, pointerer Helene, inden hun begynder at smile ved tanken om det næste hun skal til at sige.

Hvem er Helene Bülow?

  • 23 år gammel
  • Bor i Odense
  • Er content creator med 225.000 følgere på TikTok under navnet @helenebulow

– Jeg har altid været Taylor Swift-fan, men da jeg havde kærestesorger blev jeg en ægte ’swiftie’, griner Helene.

Hun havde aldrig før følt, at noget gav god mening, som Taylor Swifts tekster gjorde på netop det tidspunkt.

– Hvis der nogen, der ved noget om kærestesorger, så er det i hvert fald Taylor Swift, slår Helene fast.

Også podcasten "112 for knuste hjerter" blev Helenes faste lyd-terapeut i øret.

– Det blev ligesom min "comfort-podcast", og jeg glæder mig stadig hver gang, der kommer et nyt afsnit, fortæller hun.

Når nogen spørger ”hvordan har du det?”, så svarer du nok sjældent helt ærligt, hvordan det går. For det kan pludselig blive en lang samtale – og du tænker måske: spurgte personen egentlig kun af høflighed?

De overvejelser havde Helene altid i baghovedet, da hun var mest ked af det, og hun var bange for, at hendes venner og familie ville blive trætte af at høre på hende. Derfor betød det meget for Helene, at hun havde én bestemt veninde, som altid gjorde det klart for hende, at hun ønskede et helt ærligt svar.

– Hun altid var sådan "hvordan har du det rigtigt". Meget spørgende og interesseret, og ikke bare fordi hun skulle spørge, forklarer Helene.

Da Helene var ramt af kærestesorg, kunne hun i starten ikke mærke, om der skete nogen fremskridt. Derfor begyndte hun at filme sig selv, hver gang hun græd.

– Jeg gjorde det for at tracke, hvornår jeg sidst var ked af det. For pludselig gik der jo en uge imellem, og så gik der en måned, og pludselig græd jeg ikke mere over det.

Det blev tydeligt for Helene, at hun faktisk langsomt bevægede sig fremad. Det var bittesmå skridt hele tiden, men det vigtigste var, at de var der.

– Det her var det, som virkede for mig. Men det er vigtigt at sige, at alle rammes af kærestesorg på hver deres måde, og at alle også dealer med det forskelligt.

Du kan se interviewet med Helene Bülow herunder.

@viunge Part 1 | @Helene Bülow Jensen troede hun havde fundet ‘the one’. Men det viste sig, at hun ikke var hans ‘only one’. Det blev starten på en lang nedtur, hvor kærestesorg blev hendes følgesvend i et år 💔 Følg med for part 2, hvor Helene fortæller om, hvordan hun kom gennem sin kærestesorg. Har du brug for nogen at snakke med, kan du altid ringe til børnetelefonen på 116111. #kærestesorg #brokenheart💔 #hjertesorg #hjerteknuser #breakup #kærlighed #parforhold #utroskab #storytime ♬ Sky Aesthetic - Tollan Kim
@viunge Part 2 | Da @Helene Bülow Jensen og hendes eks gik fra hinanden, var hun så heart broke, at hun i begyndelsen slet ikke rejste sig fra sengen. Hun følte nemlig ikke, at hun havde noget at stå op til længere 💔 Men der var et par ting, som hjalp Helene i helingsprocessen, og i dag er hun ovenpå igen❣️ Har du brug for nogen at snakke med, kan du altid ringe til børnetelefonen på 116111. #kærestesorg #brokenheart💔 #hjertesorg #hjerteknuser #breakup #kærlighed #parforhold #utroskab #storytime #ekskæreste ♬ Chill-out ambient BGM - Hollywood Labo

Har du brug for nogen af snakke med?

Hvis du er i krise eller har brug for nogen at snakke med, kan du altid kontakte børnetelefonen på telefon: 116111.

MestLæste