Okako_basket
Det sker

Okaka åbner døren til verdens bedste basketliga som den første danske kvinde i 22 år

Af Silje Qvist 14. april 2023
Foto: Godofredo A. Vásquez/AP/Ritzau Scanpix
Basketballtalentet Okako Adika er udtaget til at spille med i den bedste liga i USA. Danmarks Basketball Forbund kalder hende for et stort forbillede for andre piger og kvinder.

Der er umiddelbart langt mellem basketball-klubben i Vestjylland Lemvig Basket og klubben New York Liberty i, ja, New York, men ikke desto mindre er det den rejse, Okako Adika har taget.

Og nu er hun som den første danske kvinde i 22 år udtaget til det såkaldte WNBA-draft, hvor kun 36 talenter bliver udtaget til at spille med på forskellige hold i den bedste amerikanske basketball-liga for kvinder, WNBA. I alt stillede 150 spillere op til at blive udtaget til WNBA-draften.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For Okako Adika betyder udtagelsen, at hun nu er en del af New York Libertys bruttotrup og kan ende med at få en plads på det endelige hold, der spiller i WNBA.

Det skriver DR.

Udtagelsen kommer som en overraskelse for den 26-årige basketballspiller.

– Det er enormt stort. Det er svært at sætte ord på det, for jeg er stadig chokeret, siger hun til DR.

Hun skal på træningslejr, og derfra er det op til træneren, om Okako Adika får en plads på holdet, der spiller i verdens bedste basketball liga.

Til DR siger Okako Adika, at klubben har skrevet under med hende, fordi de ønsker at udvikle hende, og ikke fordi hun skal sidde på bænken.

Okako_basket
Foto: David Becker/AP/Ritzau Scanpix. ASSOCIATED PRESS

Det er et stort skridt for dansk basketball, at Okako Adika har fået en plads i draften. Sidst, det skete, var tilbage i 2001 med spilleren Anne Thorius. Det skriver TV 2.

Der har ikke tidligere optrådt en dansker i WNBA, så Okako Adika har muligheden for at blive den første nogensinde.

I Danmarks Basketball Forbund, DBBF er de imponerede over Okako Adika.

– Det er kæmpestort. Vi har at gøre med en spiller, som har fået langt det meste af sin basketopdragelse i Danmark, som nu får mulighed for at udfolde sig på den allerstørste scene i WNBA, siger Louise Bach til DR, som er bestyrelsesmedlem i DBBF og kvindebasketligaen.

Hun uddyber, at Okako Adika kan blive den rollemodel, som pigerne i hallerne har brug for, og at det kan bane vejen for flere spillere.

– Hver gang en kvinde gør det godt i sporten, er det godt for alle de piger, der dyrker sporten, og også andre sportsgrene, siger Louise Bach til DR.

Artiklen blev første gang bragt på femina.dk. Dette er en redigeret version.

MestLæste