Marie Søndergaard har (måske) et af verdens sejeste jobs. Hun skriver nemlig om musik, film og stjerner for Vi Unge! Læs med her, hvor hun fortæller, hvordan hun fik sit job, og hvordan det var at møde One Direction.

Læs også: 11 ting du ikke vidste om Vi Unge

Hvornår fandt du ud af, at du gerne ville være journalist?
Jeg har faktisk vidst, at jeg gerne ville være journalist, siden jeg var helt lille. Min far er også journalist, og jeg syntes, han havde et ret nice job, og så har jeg altid ELSKET at skrive.

Hvad gjorde du for at nå dit mål?
Jeg var så heldig at komme i erhvervspraktik på en avis i 9. klasse, og det gav mig et indblik i branchen og endnu mere blod på tanden, fordi jeg syntes, det var vildt sjovt. Før jeg gik til optagelsesprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, tog jeg desuden et kursus, der skulle forberede mig på selve prøven. Jeg læste også rigtig meget avis for at opbygge min viden om samfundet og være opdateret på nyheder fra hele verden.

Hvordan fik du jobbet på Vi Unge?
Aldrig har jeg været så glad, som da jeg så et jobopslag fra Vi Unge, for det var (og er) bare mit drømmejob! Jeg gjorde virkelig meget ud af min ansøgning, og så ringede de heldigvis og inviterede mig til jobsamtale. Jeg sørgede bare for at være mig selv til samtalen, og så gik det heldigvis godt!

Læs også: Har du styr på året der gik på viunge.dk?

Hvad har været din fedeste oplevelse på Vi Unge?
Det er virkelig svært at vælge! Det er altid fedt, når jeg skal lave interviews, for det er det, jeg elsker allermest ved mit job. Jeg kan nemlig godt lide at møde og snakke med mennesker. Det var ret fedt, da jeg interviewede One Direction, fordi de jo er verdens største boyband, og jeg vidste, at der var mange læsere, der ville blive glade for artiklen. De var vildt søde og nede på jorden!

Hvilke råd har du til unge, der drømmer om et job som dit?
Undersøg dine muligheder. Der er forskellige uddannelser forskellige steder i landet, så gå efter den, der passer bedst på dig. Og så øv dig i grammatik og i at skrive generelt - det er i hvert fald vigtigt at kunne i mit job.

Det læste I mest i 2014