Du havde nok ikke tænkt, at menstruationsblod kunne gøre dig kendt og efterfølgende gøre dig til model, men det skete for 27-årige Kiran Gandhi ...

Da Kiran fra USA sidste år løb maraton i London, havde hun menstruation, og alligevel valgte hun bevidst at droppe både tampon og bind! Hun blødte (selvfølgelig) igennem sine løbetights, og billederne af hende med medalje om halsen og blod ned ad benene, gik viralt.

- Det overraskede mig, at det fik så meget opmærksomhed, fortæller Kiran til Politiken. 

- Diskussionen efter mit maraton understreger, hvorfor vi skal tale om menstruation. (...) Det skal ikke holde os tilbage!

Læs også: Opsaml dit menstruationsblod i denne menstruationskop

Nu er Kiran blevet model for tøjmærket Monki - til trods for, at hun langt fra ligner en klassisk model. Hun bliver afsender på en serie trusser med påskriften "Periods are cool" og "Period". I samme omgang smider det svenske tøjmærke noget tøj i handlen med budskaber om LGBTQ-rettigheder, kropsstørrelser og multikultur. Der er tale om blandet andet sweatshirts, hættetrøjer og trusser.

- Sammen med Monki kan jeg vise unge kvinder, at de ikke skal skamme sig over deres naturlige kropsprocesser. Undertøjet er lavet med glimt i øjet og er en opfordring til at tale frit om sin månedlige cyklus, fortæller Kiran til Politiken. 

Læs også: Ny bluetooth-tampon på vej

Monkis marketingchef fortæller Politiken, at mærket ønsker, at kunderne skal kunne genkende sig selv i tøjet, personalet og mærkets reklamer. Monki vil gerne starte diskussioner om ligestilling og køn - og skam og menstruation. Der er tit gang i debatten på Monkis sociale medier - for eksempel havde Monki en reklame med en kvinde med hår under armene, som fik mange til at kommentere negativt, men heldigvis var andre følgere hurtige til at skrive det modsatte, fortsætter marketingchefen. 

Vi skal klart tjekke kollektionen ud, når den rammer Monkis butikker. Hvad med dig?

De nye Monki-trusser gør det da lidt sjovere at have meno - det samme gør de 10 ting i galleriet her!

10 ting der gør menstruation liiidt sjovere