Overvejer du at begynde at bruge tampon – så har du sikkert en masse spørgsmål: Hvordan fungerer den? Hvad er fordelene? Og hvordan er det lige, man sætter den op?! Bare rolig, her er en guide til dig, der aldrig har brugt en tampon...

Læs også: Jeg har aldrig | Været på dobbeltdate

6 ting, du skal vide, inden du begynder at bruge tampon:

1. En tampon er lavet af et absorberende materiale, der suger blodet til sig. Når du har menstruation, sætter du den op i skeden, og så sørger den for at opsamle blodet, så du ikke bløder igennem.

2. Det gode ved tamponen er, at du ikke kan mærke, at den sidder i. Så hvis den sidder og generer dig, er den ikke sat rigtigt.

3. Når du skal sætte en tampon i, er det vigtigt, at du slapper helt af, så du ikke spænder for meget i musklerne – det gør det nemlig svære at sætte tamponen rigtigt. Læs mere om, hvordan du sætter din tampon op lige her.

4. En tampon må IKKE sidde i mere end fire-seks timer – og det er meget vigtigt, at du husker at skifte den og ikke lader den sidde længere! Sæt eventuelt en alarm på din mobil, så du ikke glemmer at skifte den.

5. Det er meget forskelligt fra pige til pige, om de foretrækker at bruge tampon, bind eller en helt tredje løsning, når de har menstruation. Det er DIT valg, og du skal vælge det, du føler dig bedst tilpas med.

6. Husk nu, at al begyndelse er svær. Det er ikke sikkert, at du kan sætte den perfekte op, første gang du prøver at bruge en tampon. Men du skal ikke give op, hvis det ikke lykkes – du prøver at bare igen!

Læs også: De nye 'Jeg har aldrig'-artikler i Vi Unge

Tjek galleriet for 10 ting, der gør menstruation lidt sjovere!

10 ting der gør menstruation liiidt sjovere