Du har måske allermest lyst til at tage en stor trøje på og gemmer dig bag en stor parasol. Sådan kan man nemlig godt have det, hvis man ikke er glad for sin krop. Det er svært at gemme kroppen væk bag store bluser, når det er sommer. Derfor er der en god grund til, at du lærer at elske din krop - som den er!

Hvad kan du gøre?
1. Hvis ikke, du kan lide din krop, så undgår du sikkert at se dig selv i spejlet. Men prøv engang at stille dig foran et spejl og betragt dig selv. Fokuser på det, som du er tilfreds med ved din krop og fortæl dig selv, at du har en flot krop. Jo mere du siger det, jo mere vil du begynde at tro på det.

2. Hvis du tager på stranden eller for eksempel i svømmehallen, vil du opdage, at det langt fra er alle, der har en pæn krop eller ligner modeller. Det kan være en god måde at blive glad for din krop på, fordi du finder ud af, at det langt fra er de fleste, der har en perfekt krop.

3. Hvis du er bange for at vise din lidt blege vinterhud frem, så start med at få lidt sol i haven eller i en park, hvor der ikke er så mange mennesker. Så får du lidt farve, til du skal på stranden med de andre.

[faktaBox]Det rigtige strandoutfit
Når strandturen melder sig, så får du det også meget bedre med din krop, hvis du vælger en bikini, der sidder rigtigt. Du kan for eksempel spørge i en undertøjsforretning, hvilken størrelse bh du skal bruge. Der er rigtig mange, der går med en forkert størrelse, og det er hverken sundt for dine bryster eller ser pænt ud.

En god idé kan også være at tage din veninde med, når du skal finde badetøj. Det gælder nemlig også om at finde den rigtige farve, og der er det rart at have din veninde med til at vurdere farven. Er du for eksempel meget lys i huden, så skal du ikke købe badetøj i lyse farver.