kønsbehåring
Helbred & balance

6 ting, du skal vide om kønsbehåring

Af Karoline Mathilde Rasmussen 15. september 2023
Foto: Shutterstock
Kønsbehåring er faktisk ret smart og – modsat hvad man tit hører – på ingen måde uhygiejnisk. Vi gør dig klogere med 6 ting, du skal vide om kønsbehåring lige her.

Kønsbehåring har i perioder været ganske udskældt, hvilket egentlig er ret ufortjent. Ikke overbevist? Så læs med her ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Kønsbehåringen er hår, der vokser omkring kønsorganerne. Det kaldes også for “pubeshår”. Ordet “pubes” kommer af latin og betyder “voksen”.

2. Det begynder at vokse frem og vise sig i forbindelse med puberteten, og det er helt forskelligt fra person til person, hvor hurtigt det vokser, og hvor meget kønsbehåring man får.

3. Der er som sagt megastor forskel på, hvor meget kønsbehåring man får – og der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Det er også helt normalt at have kønsbehåring mellem ballerne og på indersiden af lårene – og at mængden af dem bliver større, jo ældre du bliver.

4. Selv om man måske ikke skulle tro det, tjener kønsbehåringen en række ret vigtige formål. Den beskytter dine kønsorganer mod både kulde og varme, den reducerer risikoen for sår og rifter på huden, og så beskytter den også mod uønskede bakterier og sygdomme. Faktisk er den også med til at lede duftstoffer væk fra selve kønsorganerne. Med andre ord: Kønsbehåring er faktisk ret smart og – modsat hvad man tit hører – på ingen måde uhygiejnisk.

5. Som med andet hår på kroppen kan man godt fjerne sin kønsbehåring, men du skal kun gøre det, hvis du selv har lyst til det. Mange synes, det er sjovt at eksperimentere med forskellige frisurer, og det mest rigtige er det, der føles rigtigt for dig.

6. Vi er tit blevet spurgt, om man skal være glatbarberet for at have sex. Her er svaret simpelt: Nej! Slet, slet ikke.

Læs mere om

MestLæste