Vi Unge

Gratis aktiviteter i solen

Af Benedikte Brix 10. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nu er sommeren endelig kommet, men hvad skal du egentlig bruge al den soltid til? Vi har lavet en liste over gratis aktiviteter, du kan lave i solen – så nu er det slut med at kede sig i sommerferien!

1. Gør garderoben sommerklar
Hvad skal du med al det vintertøj i skabet? Få ryddet ud i det, læg noget på loftet/i kælderen eller tag det med udenfor og begynd et sommertøjsprojekt, hvor du klipper dine lange jeans til shorts eller laver en fed, hullet ryg i en gammel T-shirt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere:
DIY: lav din egen denimvest
Gør garderoben sommerklar
Læsernes blog: Jeg laver smykker selv

2. Lav en picnic
Mmm, der er så meget lækker sommermad, der bare venter på, at du pakker det ned og tager det med ud i solen. Få fat i et tæppe og en kurv og kom af sted!

Læs mere:
Lav en lækker picnickurv

3. Læs en bog
I sommerferien er der masser af tid til at læse andet end skolebøger. Tag på biblioteket eller kig lidt i gemmerne på dit værelse eller hos dine veninder. Du kan sikkert finde en god bog, du kan fordybe dig i ude i haven, mens du slikker sol.

Læs mere:
10 gode bøger om kærlighed
10 idéer til god sommerlæsning

4. Tag en mor-datter-dag
Hvor tit er du sådan rigtig sammen med din mor (eller far eller søster eller …)? Sæt dagen af til at hygge dig med et familiemedlem.

Læs mere:
Hvad kan man lave med sin mor?

5. Lav en liste over sommerglæder
Der er så mange ting, der er dejlige ved sommeren! Vi har lavet en liste - kan du komme på flere?

Læs mere:
20 ting, der gør os sommerglade

gratis, sommer, sommerferie, stranden

6. Tag på stranden
Det er en klassiker, men en strandtur er altså noget af det bedste, vi ved, når solen skinner! Tag en veninde under armen og husk håndklæde og solcreme.

Læs mere:
Sommerens bedste strandspil
Få den bedste strandtur
Pas på dit grej på stranden

7. Tag på skovtur
Der er så hyggeligt i skoven med grønne træer, søde dyr og fuglefløjt. Tag din kæreste, din veninde eller dine søskende med, eller gå en tur alene. Det kan være så afslappende!

Læs mere her:
Få den perfekte skovtur

8. Gå på genbrugsjagt
Der er masser af loppemarkeder landet over, og de er altså lidt sjovere, når det er godt vejr. Brug en lørdag på at undersøge de mange forskellige kræmmer- og loppemarkeder. Måske finder du noget helt unikt!

Læs mere:
Derfor er genbrug fedt
Genbrug i København

TIP! Du kan også lave dit eget loppemarked! Ryd ud i dine ting og spørg dine forældre, om de har noget gammelt ragelse, de gerne vil af med. Din veninde vil garanteret også være med.

9. Gå eller løb en lang tur
Du kan eventuelt tage din (eller naboens) hund med. Planlæg en rute hjemmefra eller gå på opdagelse i dit område. Måske oplever du en helt ny verden lige uden for din dør.

Læs mere:
Syv sjove måder at dyrke motion på
Sådan får du gratis motion

10. Pluk vilde blomster
Lav en smuk buket med vilde blomster, du finder i naturen, i vejkanter eller i din mors have (men husk at spørge om lov først). Det er rigtig hyggeligt at gå og plukke blomster i solen, og så får du en fin buket til at pynte værelset med bagefter - eller give til en, der fortjener det.

11. Lav din egen festival
Det koster penge at tage på festival (medmindre du melder dig som frivillig), men du kan også lave din egen mini-festival ganske gratis! Sæt en masse telte op i haven med dine veninder, sørg for nogle højttalere, så I kan høre musik, og hent et badebassin, I kan flyde rundt i. Husk et par have- eller festivalstole og måske et lille lejrbål om aftenen. Hyggeligt!

Læs mere:
Huskelisten: Den store festivalguide
Festival - Hvis du ikke må komme med
Redaktionens bedste festivaltips

12. Find på 12 andre gratis aktiviteter i solen ;-)

MestLæste