På mange festivaler er der en aldersgrænse for, hvor gammel man skal være for at kunne komme med. Måske er du gammel nok, men du må ikke komme med for dine forældre. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis alle dine venner skal med, men der er heldigvis andre måder at følge med i festivalen på eller som kan give dig den rette festivalstemning.

Læs også: Sådan var Roskilde Festival 2015

Hvis du ikke må overnatte på festivalen:
Måske må du ikke komme på festival, fordi dine forældre ikke vil have, at du sover der. Men faktisk kan du sagtens tage på festival en enkelt dag, selv om festivalen varer i flere dage. Du kan nemlig købe endagsbilletter, så du kan komme af sted bare en enkelt dage.

Der er også nogle festivaler, som kun varer en enkelt dag, for eksempel Grøn Koncert eller Vi Rocker. Så hvis du har fået nej til en hel uge på Roskilde Festival, så kan det være, at du får lov til at tage på endagsfestival.

Læs også: Sådan pakker du til festival og koncert

Hold festival i haven:
Hvis det er stemningen, du bare gerne vil opleve, så kan du samle veninderne og holde festival i haven.

I kan slå nogle telte op i haven, som I skal sove i. Og så skal I selvfølgelig huske en ghettoblaster eller andet, som I kan spille jeres yndlingsmusik på hele dagen. Lav en regel, der hedder, at I ikke må gå ind og hente det, I har glemt (for I kan jo ikke bare lige tage hjem fra festivalen!). Og det er også forbudt at lave mad i jeres forældres køkken. Lad som om, I ikke er hjemme, så får I nemlig en prøve på, hvordan det er at være på festival.

Herunder kan du læse, hvad du skal have med på festival!

Det skal du have med på festival