Identitet

Få den perfekte skovtur

Af Stine Bødker Nielsen 23. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Se her, hvordan du får en uforglemmelig og superfed dag i skoven.

Sommer eller vinter - der er altid virkelig smukt i skoven! Så hvis du har fri og trænger til en fed oplevelse, er en skovtur en supergod idé.

Vi har samlet et par gode råd, så du kan få den helt perfekte skovtur!

Find den rigtige skovtursmakker
Bestem dig for, hvad du gerne vil have ud af din skovtur - skal det være en familieudflugt, venindehygge eller måske en kærestetur? Når først du ved, hvad du vil, kan du invitere en eller flere med. Uanset hvad du vælger, er der garanti for en god dag med masser af nye minder.

Læs også: 15 idéer til en venindedag

Find det perfekte outfit
Det går altså ikke med høje hæle eller sandaler i skoven. Tag nogle sko eller støvler på, som du ved, du kan holde ud at gå langt i. Og husk at dække anklerne, så du ikke bliver bidt af flåter. Det betyder selvfølgelig ikke, at du behøver at sjuske med stilen - tag for eksempel et par seje jeans og en cool top på med strik udover, som du kan tage af eller på afhængig af varmen. Sweater fra Topshop til cirka 380 kroner + forsendelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tjek skovsøen
Når først du er nået ud i skoven, er der flere ting, som er fede at få med. Hvis du ved, at skoven har en sø eller en lille å, skal du helt klart tjekke den ud! Skovsøen er som regel en oase med smukke planter og dyr. Om sommeren sværmer det omkring skovsøen med sommerfugle, guldsmede og andre megafine insekter. Der er også flotte fugle, fisk og blomster - et helt lille paradis.

skovtur, picnic, ferie, sommerferie

Spot søde dyr
Skovene i Danmark er proppet med søde og finurlige dyr - for eksempel grævlinger, pindsvin, ræve, egern, harer, dådyr, ugler og endda flagermus. Du kan for eksempel gå på jagt med dit kamera, og se, om du kan fange et billede af en nuttet harekilling eller et egern, der gnasker en nød.

Pak en picnic-kurv
Gør din skovtur superhyggelig med en picnickurv fyldt med lækkerier. Du kan for eksempel bage dine egne energibarer eller lakridsboller til at tage med. Det er også en god idé at tage masser af væske med. Husk et tæppe til at sidde på! Og hvis du ikke er så meget for at spise din sandwich i nærheden af myretuer og hvepsebo, har de fleste skove også områder med bænke og borde. Servietter fra H&M Home til 9,95 kroner.

Tag billeder
Med så smukke omgivelser, som der er i en skov, kan du være 100 procent sikker på at komme hjem med flotte billeder. Så tag dit bedste kamera med, og find nogle fine motiver i naturen. Hvis du mangler nogle lækre portrætter af dig selv, er det også et sikkert hit med noget natur i baggrunden. Så få dem du er af sted med til at tage et par snapshots af dig, mens du sidder på en træstub, skuer ud over trækronerne eller i vandkanten ved skovsøen. Vupti, så er dit næste facebook-profilbillede hjemme!

Læs også: Bliv god til at tage billeder