Samfund

Bliv god til at tage billeder

Af Line Sølvhøj Jensen 6. september 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne blive bedre til at tage billeder? Så følg vores guide til, hvordan du tager gode billeder.

Hvis du drømmer om at tage nogle superflotte billeder, når du er på ferie eller som en hobby i din fritid, så følg vores tips til, hvordan du bliver god til at tage billeder.

Du skal interessere dig for det
Det kræver øvelse at tage billeder, og derfor skal du også bruge tid på det. Hvis ikke du interesserer dig rigtig for det og er nysgerrig efter at tage billeder med gode motiver, så bliver billederne ikke rigtig gode.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kig på andre billeder
Hvad er det, du synes, der er fedt ved andre billeder? Find ud af, om du synes, det er lyset, baggrunden, personens udstråling eller noget helt fjerde, du synes, der er fedt. Tænk over det, når du selv tager billeder.

Læs også: Lav selv ting.

Eksperimenter med billederne
Billederne behøver ikke altid at være bedst, når solen skinner. Måske kan du tage et flot billede, når det regner og er gråvejr og så bagefter ændre dit billede, så det er i sort/hvid farve.

Tænk på motivet
Du kan være heldig, at det første billede, du tager, bliver supergodt, men tit kræver det lidt øvelse. Prøv at tage billedet med forskellige vinkler og zoome ind og ud. Kig også grundigt på det, du vil tage billede af, så du får alle de fede detaljer med.

Læs også: 10 tips til værelset.

Øv dig
Alle kan tage et billede, men det er de færreste, der kan tage et rigtig godt billede. Derfor skal du ikke lade dig slå ud, hvis ikke dine billeder er supergode til at starte med. Kig på dem og find ud af, hvad der kunne være bedre ved billederne. Hvis du øver dig, så skal du nok ende med at kunne tage nogle suprflotte billeder.

MestLæste