Tale, sang eller en helt tredje form for underholdning til din konfirmation?
konfirmation

Underholdning til din konfirmation

Af Luise Gregersen 23. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Underholdningen til din konfirmation skal være sjov for både dig og for dine gæster. Vi guider dig til underholdning til din konfirmation lige her.

Ved du ikke, hvad du skal finde på som underholdning til din konfirmation? Læs med, og få de bedste råd og idéer til underholdning til din konfirmation.

Læs også: Stort konfirmations-blad til dig

Underholdning til din konfirmation: Hold en tale

En tale er den mest traditionelle underholdning til din konfirmation. Hvis du vælger at holde tale som underholdning til din konfirmation, er det vigtigste, at du husker at takke alle gæsterne for, at de er kommet og takke dem for gaverne. Talen behøver ikke at være lang og følelsesladet, hvis du ikke har lyst til, at den skal være det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du synes, at det er svært at skrive en tale som underholdning til din konfirmation, så lad som om, at du skriver et brev til dine forældre og gæsterne. Så er det meget nemmere at finde på noget at sige. Du kan få flere tips til at holde tale her.

Underholdning til din konfirmation: Skriv en sang

Hvis du ikke er den store taler, så er en sang en rigtig god idé som underholdning til din konfirmation. Du er i forvejen midtpunktet til din konfirmationsfest, så det kan være lidt ubehageligt at rejse dig op og holde en lang tale, og på den måde være endnu mere i fokus. Hvis du skriver en sang, synger alle med, og det er derfor den perfekte løsning som underholdning til din konfirmation, hvis du gerne vil gemme dig lidt.

Læs også: Makeup til konfirmationen

Det er nemmere, end du tror, at skrive en sang som underholdning til din konfirmation! Find en god og glad melodi, som alle kender, og skriv et par vers, der passer til melodien. Pas på, at sangen ikke bliver for lang, for så kan dine gæster begynde at kede sig, og det er ikke ligefrem hensigten med underholdningen.

Få flere tips her, hvis du gerne vil skrive en sang som underholdning til din konfirmation.

Underholdning til din konfirmation: Mal et fællesbillede

Den nemmeste underholdning til din konfirmation er at male et fællesbillede! Stil et blankt lærred op på et staffeli, og stil maling og pensler frem ved siden af. Bed dine gæster om at gå op og male noget på lærredet i løbet af dagen. Når festen er slut, har du et fint maleri, der til evig tid vil minde dig om din konfirmationsfest.

Læs også: Huskeliste il din konfirmation

Selvom din underholdning til din konfirmation er et fællesmaleri, er det stadig god stil, at du holder en kort tale, hvor du takker dine gæster og din familie.

Hvad skal din underholdning til din konfirmation være?

Få tips fra de kendte til at holde en tale til din konfirmation i galleriet:

Dekendtestipstilkonfirmationstalen

Dine forældre har helt sikkert betalt det meste af konfirmationsfesten, kjolen, maden og alt muligt andet, så det er vigtigt at få takket dem. Det var for eksempel vildt sødt, da Kate Winslet skulle takke sine forældre til Oscars i 2009 og fik sin far til at fløjte, så hun kunne se dem i salen.

Når du holder tale, skal det fremgå ret tydeligt, hvor glad du er for festen, og for at alle gæsterne ville komme. Hvis du mener, at alle skal takkes, kan du gøre som Julia Roberts til Oscars i 2001, hvor hun sagde:

- Jeg vil gerne takke alle, jeg har mødt i hele mit liv!

Det er okay at være rørt, når man holder tale, og måske have en lille tåre i øjenkrogen. Men pas på med at gå alt for meget amok i hulken og gråd, som Halle Berry gjorde det til Oscars i 2002. Så kan man altså ikke tale ordentligt.

Det er lidt pinligt, hvis du pludseligt ikke kan huske, hvad du skal sige i talen. Derfor er det en god idé at have et stykke papir med noter på. Du vil jo ikke ende som Ben Affleck, der til Golden Globes 2013 glemte at takke George Clooney, så Bens kone, Jennifer Garner, senere måtte nævne George, da hun skulle præsentere en pris.

En sjov tale er en god tale! Udtænk nogle gode jokes, du kan fyre af, så gæsterne griner. Jennifer Lawrence jokede for eksempel efter sit fald på vej op for at sige tak. – Jeg ved godt, I bare står op, fordi I har det dårligt over, at jeg faldt, og det er virkelig pinligt.

Det er vigtigt, at du får alle gæsternes opmærksomhed fra start! En god begyndelse på en tale er supervigtig! Du kan jo gøre som Jennifer Lawrence til Oscar 2013 og lave et vildt fald, lige inden du skal holde talen. Så har du alles opmærksomhed.

Ja, vi ved godt, det er en takketale, og dem der skal takkes, må du endelig takke. Men pas på med at køre i samme spor alt for længe, for så kan det altså blive for meget. Du skal i hvert fald ikke gøre som Obama i Berlin 2008, da han kom ud foran publikum og nåede at sige ordet ’tak’ virkelig mange gange, før han gik i gang med talen.

MestLæste