Konfirmationsfrisure konfirmationshår
konfirmation

Konfirmationshår - bliv inspireret til din konfirmationsfrisure her

Af Stine Bødker Nielsen 19. marts 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mangler du inspiration til, hvordan du skal sætte dit hår til din konfirmation? Så kig med her, hvor vi giver dig de bedste tips til dit konfirmationshår.

Opdateret: Oktober 2017

Måske har du fundet den perfekte konfirmationskjole og de perfekte sko, men hvordan skal håret lige sidde til din konfirmation? Det kan du få inspiration til her, hvor du kan læse meget mere om, hvordan du finder det perfekte konfirmationshår.  

Tag testen: Hvilken konfirmationsfrisure skal du have?

Konfirmationshår: Frisør eller ej?

En del piger vælger at få sat håret hos en frisør inden deres konfirmation, men hvis ikke du har planer om en helt ny hårfarve eller mega-kompliceret opsat konfirmationshår, kan du også bare alliere dig med en veninde eller med din mor eller far.

Kort hår eller langt hår?

Det vigtigste, når du vælger din frisure til konfirmationen, er, at du føler dig godt tilpas med den. Hvis du ikke har lyst til at gøre vildt meget ud af dit konfirmationshår, så skal du ikke føle dig presset til en avanceret opsætning med perlepynt. Men når det er sagt, så er din konfirmation et oplagt tidspunkt at leve din indre prinsessedrøm ud, så hvis du er frisk på det, kan du sagtens gøre meget ud af din frisure. Drømmer du om hår, der når dig helt til taljen, kan du overveje at bruge clip-on extensions, og går din frisurefantasi mere i retning af bløde Hollywood-krøller, kan du allerede nu gå i gang med at se tutorials på YouTube - for eksempel denne her med den amerikanske beauty-vlogger Dacey Cash: 

Har du kort hår, betyder det ikke, at du ikke kan få fint konfirmationshår. Få inspiration fra stjerner som Emma Watson, Jennifer Lawrence og Ruby Rose, der alle sammen har rocket virkelig glamourøse korthårsfrisurer.

Oppe eller nede?

Inden du lægger dig fast på dit konfirmationshår, kan du også tænke over, hvordan din frisure vil passe til din kjole eller det tøj, du skal have på til konfirmationen. Går din kjole højt op i halsen og har fine detaljer i toppen, er det måske ærgeligt at have håret hængende ned foran. Så kan det være en god idé at finde en frisure, der får håret væk fra dine skuldre. Omvendt kan du hurtigt komme til at føle dig meget bar, hvis du sætter håret op og samtidig har en stropløs kjole på.

Læs også: Konfirmation fra A-Å

Fletninger

Fletninger har længe været et kæmpehit, og det fede ved dem er, at de kan varieres i det uendelige. En sildebensfletning med et par løse totter omkring ansigtet giver dig et romantisk look, en hollandsk fletning, der ligger stramt ind til dit hoved giver dig et cool udtryk, og en lille, flettet detalje i dit pandehår giver din frisure et cute twist.

Fire fine konfirmationsfrisurer
Foto: Shutterstock

På billedet her kan du se fire forskellige måder at få fletninger ind i din frisure:

1.    En vandfaldsfletning kombineret med løse krøller er et supersødt bud på en fin konfirmationsfrisure

2.    En knold i nakken bliver endnu finere med en flettet detalje og et par blomster stukket ind i håret til sidst.

3.    Er du mere til et cool look, kan du prøve denne frisure, hvor to hollandske fletninger samles i en hestehale.

4.    Ballerinaknolden får et fint tvist, når du fletter en enkelt tot og vikler den omkring knolden.

Gode hårprodukter

Din frisure kan være nok så fin, men hvis dit hår er tørt eller skadet, hvis du har fedtede hårrødder, eller hvis dit hår har fået et skørt grønt skær efter alle turene i svømmehallen, så ser det altså ikke så pænt ud. Sørg for at passe på dit hår, og brug tid på at finde gode produkter til lige præcis din hårtype. Du kan eventuelt spørge din frisør eller i Matas, hvilke hårprodukter de vil anbefale til dig.

Det er en god idé at bruge en hårkur en gang om ugen i månederne op til din konfirmation, og hvis du har et særligt problem du går og kæmper med – for eksempel skæl eller knækkede spidser – er det nu, du skal gøre en ekstra indsats for at komme det til livs.

Læs også: Lækre hårprodukter til dine hårproblemer

Bruger du glatte- eller krøllejern til daglig, er det også et must at bruge et varmebeskyttende produkt, der forhindrer, at dit hår tørrer ud og knækker.

På selve dagen har du også brug for at have udstyret i orden. Ud over en børste og måske et krølle- eller glattejern, er det en god idé at købe nogle små, gennemsigtige elastikker, en masse hårnåle og måske en hår-donut til at give ekstra fylde, hvis du skal sætte håret op i en knold.

Psst! Vidste du, at hårnåle skal have den bukkede side indad? Læs mere HER.

Hårpynt

Din konfirmationsfrisure bliver ekstra fin med hårpynt, og det er faktisk tit det, der lige løfter frisuren fra at være noget, du måske kunne gå med til hverdag til at signalere, at det her ikke er en helt almindelig dag. Prøv for eksempel at flette et tyndt silkebånd med i din fletning eller pynt din ballerinaknold med perler. Er du til noget mere enkelt, kan du overveje et fint hårspænde eller en elastik med glimmer.

 

Fin hårpynt
Foto: Shutterstock

Ved du stadig ikke, hvordan dit hår skal sidde på din store dag? Så kig på Konfimation.dk, hvor du får meget mere inspiration til dit konfirmationshår.

21 fine stjernefrisurer, du kan lade dig inspirere af

Finekonfirmationsfrisurer

Jennifer Lawrence
Foto: All Over
Lea Michele
Foto: All Over
Blake Lively
Foto: All Over
Anna Kendrick
Foto: All Over
Vanessa Hudgens
Foto: All Over
Dove Cameron
Foto: All Over
Dakota Johnson
Foto: All Over
Emma Stone
Foto: All Over
Kendall Jenner
Foto: All Over
Lucy Hale
Foto: All Over
Sarah Hyland
Foto: All Over
Laverne Cox
Foto: All Over
Shailene Woodley
Lily Collins
Foto: All Over
Nina Dobrev
Foto: All Over
Sophie Turner
Foto: All Over
Zendaya
Foto: All Over
Tori Kelly
Foto: All Over
Zoey Deutch
Foto: All Over
Victoria Justice
Foto: All Over
Janelle Monae

MegetMere