Der er to dage til juleferie og julefest, tre dage til juleaften, og da Silke stod op i morges, var gaderne dækket af et tykt lag sne. Alligevel synes hun ikke helt, at hun er i julestemning …

For hvordan kan hun synes, at julen er megahyggelig og dejlig, når hun ved, hvorfor Ib hader nisserne, gaverne og alle julehjerterne?

- Emma, vi bliver altså nødt til at gøre noget for at få Ib til at kunne lide julen igen. Jeg synes, det er så synd for ham!

Læs også: Alle afsnit af Silkes jul

- Ja, det synes jeg også! Men hvad skal vi gøre? Vi kan jo ikke få hans mor til at komme tilbage igen …

Lige med et får Silke en idé. I eftermiddag skal hele skolen til julegudstjeneste, og Silke kender præsten – det er jo Thues mor! Måske kan hun hjælpe med at få Ib i bedre humør. Silke skynder sig ud af klassen, da det bliver frikvarter, og ringer til Thues mor. Hun forklarer hende, hvad der er sket med Ib.

- Det tror jeg godt, jeg kan hjælpe med, siger Thues mor.

Ovre i kirken sætter Thue, Emma og Silke sig ved siden af hinanden. På bænken foran sidder Ib. De begynder gudtjenesten med at synge ”Det kimer nu til julefest”, men Ib synger slet ikke med. Da de er færdige, går Thues mor op på prædikestolen.

Læs også: Alle de bedste tilbud på Vi Unge

- Denne her gudstjeneste bliver lidt anderledes, end I er vant til her ved juletid. Julen er nemlig ikke altid en glædelig begivenhed. Hvis man har mistet, kan julen være hård at komme igennem. Men man skal huske, at man sørger, fordi man har elsket. Sorg kommer af kærlighed – stor kærlighed.

Silke kigger over på Ib. Man kan se, at han lytter til Thues mor, og det ser næsten ud som om, at han græder!

- Hvis man har mistet, skal man tænke på alt det gode, man har haft sammen. Også selv om det får tårerne til at trille. Det er okay. Men man skal også finde glæden igen. For eksempel ved at gøre andre glade. Det vil dem, I har mistet, også være glade for.

Da Thues mor er færdig, skal de synge ”Dejlig er jorden”. Silke kan ikke lade være med at smile, da hun ser, at Ib tørrer sine øjne og begynder at synge med.