DR absalons hemmelighed
Film & serier

9 geniale julekalendere, der fortjener et gensyn

Af Sigrid Glavind 13. november 2023
Foto: DR
Hvert år udkommer der nye julekalenderne, og det kan være svært at følge med. Derfor har vi samlet 9 julekalenderne, som fortjener et kærkomment gensyn.

Vidste du, at konceptet med at sende en tv-julekalender, der er delt op i 24 små afsnit, er en ret unik ting? Idéen stammer fra Sverige, og er efterfølgende noget kun de nordiske lande, har taget til sig.

Hvert år sendes der nye julekalendere i Danmark, men der er altså bare nogen, der er bedre end andre. Derfor har vi samlet 9 af de bedste julekalenderne – nye som gamle. Fælles for dem er, at de fortjener et gensyn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brødrene Mortensens Jul (1998)

14-årige Wilhelm og storebroren Hugo modtager mystiske breve fra en person, der kalder sig ‘J.N.’ Wilhelm og Hugo tror at J.N. betyder ‘Julenissen’. J.N. vil gerne møde Wilhelm og Hugo og her starter et vildt eventyr for brødrene. Men hvem er J.N. egentlig?

Tinkas Juleeventyr (2017)

Nisserne tror at menneskene har stjålet julestjernen fra dem, men i virkeligheden er det den tidligere nissekonge, der mistet den. Tinka skal hente den tilbage til nisserne – hun er nemlig halvt menneske og halvt nisse, så hun kan begå sig i menneskenes verden.

Jul i Valhal (2005)

Sofie og Jonas finder en gammel stendysse ude i skoven, hvor de møder de den gud Loke, som er lænket fast af de andre nordiske guder. Men ved at opfylde Sofie og Jonas' juleønsker, ender han med at få dem lokket til at løsne lænkerne – og så starter nedtællingen til ragnarok …

Jesus og Josefine (2003)

Josefine som ikke kan lide julen, fordi hun har fødselsdag d. 24. december. I Thorsens butik finder hun et krybbespil, der viser sig at være en tidsmaskine. Med den rejser hun til år 12 i Nazarat, hvor hun møder den unge Jesus. Hendes mange besøg hos Jesus gør dog, at historierne i Biblen begynder at ændre sig.

Foto: DR

Pagten (2009)

I gamle dage blev der lavet en magisk pagt mellem nissepigen Saia og menneskedrengen Nikolaj. Pagten gik ud på, at de altid ville hjælpe og beskytte hinanden. Pagten mellem et menneske og en nisse var det eneste, der var stærkt nok til at bekæmpe isheksen Iselin, der i mange år havde jagtet nisserne. Men pagten forsvinder og Iselin prøver at blive herskerinde.

Absalons Hemmelighed

Cecilie og hendes familie bor over stormagasinet Magasin du nord i København. Cecilie er meget interesseret i arkæologi og under stormagasinet har man fundet ruinerne af Absalons. Cecilie hører nogen tale om "Absalons hemmelighed", og nu vil hun undersøge, hvad denne hemmelighed går ud på.

Foto: DR

Juleønsket (2015)

Julie ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde. Men ønsket bliver hørt af engle, og den unge engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon.

Krummernes Jul (1996)

Det står skidt til hos Julemanden oppe i Grønland. Han modtager nemlig næsten ikke nogen breve fra børnene, og derfor begynder der at være rigtig dårlig. Krummes lillebror, Grunk, sender dog stadig breve til Julemanden. Julemanden rejser hjem til familien Krumborg, for at se, hvor julestemningen blev af. Imens vil to skurke gøre alt for at ødelægge julen.

Læs mere om