Det er ikke sikkert, du er helt klar over, hvorfor du render rundt og er ked af det og i dårligt humør, men nogle gange kan det godt være de mindste ting, du slet ikke har tænkt over.

Læs også: Føler du dig ensom?
 

Du føler dig stresset

Måske føler du dig stresset over, at du aldrig helt kan nå at lave dine lektier, eller dine veninder presser på med at skulle ses. Selv om du ikke tænker over det, kan det faktisk godt gøre dig rigtig ked af det, fordi du hele tiden skal vælge noget til eller fra.

Det kan du gøre…
Det er altså helt okay at sige fra og takke nej til en festinvitation, selv om dine veninder presser på. Nogle gange har man bare brug for at samle ny energi, og så er det altså meget rart at tage en aften på sofaen.
 

Det går godt for andre

Hvis det altid går godt for alle dine veninder, og du ikke rigtig føler, du har lige så meget succes, så kan det faktisk påvirke dig meget mere, end du lige er klar over. Selv om du er glad på dine veninders vegne, kan du godt blive misundelig.

Læs også: Tips til at få et bedre selvværd.

Det kan du gøre…
Prøv at flytte fokus! Hvis din veninde er glad over noget, så prøv at sætte dig i hendes sted. Ville du ikke også være glad? Det er også en god idé at huske på, at der sker en masse andet godt for dig, som dine veninder er misundelige over.
 

Dårlig stemning derhjemme

Det kan godt påvirke dit humør rigtig meget, hvis dine forældre virker sure og taler grimt til hinanden, fordi de for eksempel har travlt på arbejdet.

Det kan du gøre…
Fortæl dine forældre, at du bliver ked af det, når der er dårlig stemning, og tonen derhjemme er hård. Måske har de slet ikke tænkt over det, så det er en god idé at snakke om det.

Læs også: Dilemma - forældre og teenagere.
 

Du slår ikke til

Nogle gange kan man godt føle, at man ikke rigtig er god til noget. Måske går du til fodbold, men føler dig egentlig ikke særlig sej til det. Og hvis dine veninder er på et bedre hold end dig, kan det hele hurtigt blive trist.

Læs også: Op med selvtilliden.

Det kan du gøre…
Overvej om fodbold overhovedet er noget for dig, eller om du i virkeligheden kun har valgt den sport fordi, dine veninder går til det. Find det, du interesserer dig for, for det er typisk det, du er allerbedst til.
 

Ufrivillig mobber

Har du tænkt på, om dine veninder mobber nogle af dine klassekammerater? Det er ikke sikkert, du har lagt mærke til det, men hvis du er en del af gruppen, og du ikke siger fra, så er du faktisk blevet ufrivillig mobber.

Læs også: Har man et ansvar overfor mobningen?

Det kan du gøre…
Snak med dine veninder om, at du ikke kan lide, de mobber de andre fra klassen. Fortæl dem at det faktisk gør dig ked af det. Du kan også komme mobningen til livs ved at snakke med din lærer.
 

Ekskæresten spøger stadig

Måske går du og tror, at du for længst er kommet dig over din ekskæreste. Men dukker han op i dine tanker engang imellem? Selv om det er længe siden, I er gået fra hinanden, kan det stadig godt påvirke dig og dit humør, så du bliver ked af det.

Det kan du gøre…
Find ud af, hvorfor du tænker på ham. Er det fordi du stadig gerne vil have ham som kæreste? Lige meget hvad, er det en god idé, hvis du prøver at undgå at bruge for meget tid sammen med ham - så bliver det lettere at komme videre.

Læs også: Stop med at bagtale!

I galleriet kan du se, hvordan du opmuntrer en trist veninde!

Sådan opmuntrer du en trist veninde