Helbred & balance

Op med selvtilliden

Af 0 8. juli 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mange piger er meget kritiske omkring deres udseende. Men vidste du, at den allerbedst måde at blive smuk og skøn på er ved at have det godt?

Hvis du er typen, der hele tiden måler dig selv med andre, så har du sikkert også et dårligt selvværd og er meget kritisk omkring, hvordan du ser ud. Og selv om du prøver at gøre dig smuk ved at bruge masser af makeup og gå i det fedeste tøj, så virker det måske bare ikke helt. Ved du hvorfor? Fordi skønhed kommer indefra.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smil smitter
Du har sikkert prøvet at være sammen med nogen, der får dig i godt humør og hvor du har det rigtig godt. Er det fordi, de ser brandgodt ud, eller er det fordi, at der bare er noget ved deres personlighed, som bare gør dem helt fantastiske? Sikkert mest det sidste, og det skal du også huske, når det gælder dig selv.

Hvordan får du mere selvtillid?
Men hvordan er det så lige, at du skal få mere selvtillid? Selvtillid handler om at acceptere dig selv som den, du er. Alle har fejl, og alle hader deres fejl. Men kan du lære at leve med dine fejl, så er du nået et godt stykke hen ad vejen til at få mere selvtillid, som giver dig udstråling og en naturlig skønhed.

Hvad skal du gøre?

• Først skal du fokuser på dine gode sider i stedet for de dårlige. Synes du, at du har en grim næse, så har du måske rigtig flotte øjne i stedet. Har du slaskede arme, så er dine ben måske bare megaflotte.

• Gør det, der gør dig glad. Hvis du har besluttet dig for, at du skal dyrke motion, så skal du ikke løbe fem kilometer, hvis ikke du synes, det er sjovt. Er du mere til at cykle, svømme eller noget helt fjerde, så er det det, du skal! Det vigtigste er, at du altid gør det, du godt kan lide.

[faktaBox]• Tænk på, hvad du har lyst til, og hvad du synes, der er sjovt. Det hjælper ikke at gøre alt det, som alle andre synes, at du skal gøre, hvis ikke det gør dig glad. Derfor skal du sige nej til det, du ikke har lyst til. Din selvtillid falder nemlig, hvis du hele tiden gør noget, du egentlig ikke har lyst til.

• Hvis du har et dårligt selvværd, så tænker du rigtig meget over, hvad andre tænker om dig. Men faktisk tænker folk slet ikke så meget om dig, som du går og frygter. Så prøv at lade vær med at tænke så meget over, hvad andre synes. Hvis du snakker godt med alle fra din klasse, så er det jo nok fordi, de godt kan lide dig.

• Prøv at forestille dig, at det var din veninde, der fortalte dig om de problemer, du selv har. Hvad ville du råde hende til? Du vil sikkert fortælle hende, at skønhed slet ikke handler om makeup, flot hår og en flot krop, men om at være naturlig og glad. Og det er lige præcis det, du selv skal huske!

Læs mere om

MestLæste