Mange bloggere bruger deres blog som en sjov hobby, mens andre er mere ambitiøse og gerne vil have stor succes. Uanset hvad, kan du måske bruge de her råd til noget, hvis du gerne vil være blogger. Se her, hvor du gør …

Læs også: De bedste blogs

Hvad skal du skrive om?

Hvis du gerne vil have succes som blogger, gælder det om at skrive om en ting, som du brænder for - det kan for eksempel være mode, musik, film, skønhed, dit idol eller andet. Bare sørg for, at det er noget, du er passioneret omkring, og hold dig til den ene ting i stedet for at skrive om mange forskellige ting. Ellers risikerer du nemlig, at din blog bliver for rodet, og læserne ikke ved, hvad de får på din blog. Læserne kan mærke din kærlighed til emnet, og hvis du virkelig brænder igennem, vil de også komme tilbage igen og igen og læse mere.

Hvad skal du bruge?

Du kan sagtens starte en blog, hvis bare du har en iPad eller en computer, men det bedste resultat får du, hvis du også har et godt kamera og et program til fotoredigering - så kan du gøre ekstra meget ud af billederne, og det er supervigtigt for en god blog!
Hvis du ikke har din egen hjemmeside, kan du for eksempel begynde på et site som WordPress. Det er supernemt at komme i gang, og så er det gratis. Du kan vælge imellem mange forskellige, fine designs og bygge bloggen op ud fra det.

Læs også: Ugens blogger

blogger, blog

Sådan får du mange læsere

Ud over at vise din kærlighed og passion til emnet, så gælder det også om at opdatere bloggen jævnligt - helst flere gange om ugen. Ellers er der ikke noget nyt til læserne, og så stopper de med at kigge forbi.

Vær gerne personlig på din blog og giv lidt af dig selv. Så bliver din blog mere inspirerende og interessant at læse. Sørg også for at gøre noget ud af dine billeder. Det er ikke så fedt med mørke billeder i dårlig kvalitet - prøv at få det til at se lidt lækkert ud. Så virker bloggen både mere indbydende og mere professionel.

Vær dig selv, og vær modig og ærlig. Det vil du helt sikkert komme langt med. Brug gerne humor, og forsøg at nå ud til dine læseres følelser. Se for eksempel, om du kan få dem til at debattere på din blog og give hinanden råd.

Læs også: Find din nye yndlingsblog

Tjen penge på din blog

Det er svært at tjene penge på sin blog, men det lykkes som regel, hvis du er dygtig. Sats på at få din blog så stor, at du kan komme med i et bloggernetværk som for eksempel Bloggers Delight eller Looklab, der er der nemlig lidt penge at hente. Ellers kan du selv prøve at lave aftaler med forskellige firmaer om, at de betaler dig for, at du viser deres produkter på din blog.

Seje bloggere, du kan blive inspireret af:


Pernille Schmidt

Fie Laursen

Plat du Jour

And the black