værelse
Indretning

10 tricks: Sådan fornyer du dit værelse med ting, du allerede har

Af Tanja Hartmann 24. november 2023
Vi guider dig til, hvordan du kan ryste tingene op og skabe et helt nyt værelse – endda med ting du allerede har.

Er du ved at være træt af dit samme ensformige værelse? Så er det måske på tide, at du finder din indre indretningsarkitekt frem og giver dit værelse den helt store room-makeover.

Det kræver ikke en gang særligt meget. Du kan nemlig pifte dit værelse op ved at omrangere og ændre lidt på de ting, som du ejer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi Unge giver dig her den ultimative guide til, hvordan du kan forny dit værelse med ting, du allerede har:

1. Ryk om på dine møbler

Hvis du gerne vil give dit værelse et helt nyt udtryk, kan du rykke rundt på dine møbler. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du stiller dine ting, og ofte er det helt forfriskende, når der bliver lavet lidt om på de vante omgivelser. Men begynd ikke at flytte dine møbler alene, da de kan være tunge. Spørg gerne dine forældre eller venner om hjælp, så har I også et lille hyggeligt indretningsprojekt, som I kan lave sammen.

2. Giv dine ting en makeover

Føler du, at dine møbler ser lidt kedelige ud? Så kan du give dine møbler et ansigtsløft med en helt særlig farve. Mal eksempelvis dit skab eller kommode i din yndlingsfarve. Vi lover dig, at det vil give et helt unikt præg til dit værelse. Du kan også vælge at male en væg i en bestemt farve og på den måde shine dit rum op.

3. Omrangere dine hylder

Har du hylder eller overflader, hvor dine bøger og nipsgenstande står og pynter? Så kan du restyle dem ved at flytte lidt rundt på dem. Du kan blandt andet rangere dem efter størrelse eller farve. Du kan også rydde ud i dine pyntegenstande, hvis der er noget, som ikke længere passer ind i din stil og indretning. På den måde får du plads på dine hylder til andre fine genstande.

4. Red din seng

En af de helt klassiske måder, som du kan indrette dit værelse på, er ved at redde din seng. Du kan peppe din seng op med en masse pyntepuder, et flot sengetæppe, og så kan du skifte udtryk i din indretning med forskellige slags sengetøj. Blandt andet er pastelfarvet sengetøj meget populært lige for tiden! Du kan også skrue ekstra op for hyggen med en lyskæde rundt om din sengeramme, hvis du har sådan en.

5. Mal et unikt billede

Hvis du gerne vil gøre din indretning lidt mere unik og personlig, kan du male dit helt eget maleri, som du kan hænge op på væggen. Du bestemmer helt selv, hvordan maleriet skal være – abstrakt, klassisk, moderne eller noget helt fjerde. Så har du også noget, som du stolt kan vise frem, når du får besøg af dine venner.

6. Lav et hyggehjørne

Vælg et lille hjørne på dit værelse, som du vil gøre noget ekstra ud af. Lav det hyggeligt med nogle puder, stearinlys, tæpper og alt, hvad hjertet begærer. Hjørnet kan være din ’slapafzone’, ’meditationszone’, ’kreativezone’, eller hvad du lige føler for.

7. Giv en plads til dine produkter

Har du en masse skønhedsprodukter og makeup? Og ved du ikke lige, hvor du skal gøre af det? Så frygt ej! Du kan nemlig bruge det i din indretning. Udvælg alle dine yndlingsprodukter, som du kan stille pænt frem på sin helt egen plads. Så er de også nemmere at gå til, når du skal bruge dem, da de allerede står klar.

8. Kreere et stemningsboard

Hæng en opslagstavle op på dit værelse og pynt den med gode minder. Du kan både pynte det med billeder af dig selv, billeder af dine yndlingskendisser, inspirerende citater og ting, der har betydet noget for dig, såsom en gammel koncertbillet. Det giver dit værelse et helt personligt touch, og så har du altid nogle gode minder at se tilbage på.

9. Skab hygge med lys og blomster

Der findes intet bedre end lys og blomster. De kan skabe hygge på selv den allermest grå dag. Du kan blandt andet pynte dit værelse med en masse stearinlys og blomster fra haven. Hvis du er til noget, der holder i lidt længere tid, kan du også vælge at hænge lyskæder op og skifte de levende blomster ud med nogle evighedsblomster.

10. Hæng dit yndlingstøj frem

Hvis du mangler noget, der kan give dit værelse lidt ekstra struktur, kan du hænge noget af dit yndlingstøj frem. Udvælg det tøj, som passer til din indretning. Måske kører du en stil i sort/hvid eller i de populære pastelfarver? Find tøj i de samme farver og hæng det op på en bøjle eller et stativ. På den måde kan det blive en del af din indretning og give værelset et fint final touch.

MestLæste