Adidas
mode

Er du vild med Samba-sneakers? Så skal du se dens efterfølger

af Marie Emilie Hofman 14. november 2023
Foto: Adidas
Den nye sommerlige version er inspireret af ingen ringere end den prominente designer Phoebe Philo – og de er alt, hvad vi drømmer om at iføre os til næste sommersæson.

Det er næppe nogen nyhed, at Adidas' Samba sneakers er i høj kurs.

I snart mange sæsoner har en lang række stjerner såvel som stilikoner bannerført det sporty fodtøj som det helt rigtige valg til alle typer af outfits.

Og hvis du hører til dem, der stadig holder af de populære sneakers, men måske godt kunne trænge til lidt fornyelse, så er der godt nyt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For streetweardesigneren Edison Chen har nemlig netop præsenteret et nyt bud på de populære Samba-sneakers. Og det er mindst lige så pænt som sit moderdesign.

Adidas

I et designsamarbejde med Adidas har Edison Chen, der står bag det Hong Kong-baserede streetwear brand Clot, taget en række af Adidas bestselleritems under kærlig behandling i en kollektion af både tøj og sneakers.

Og her indgår storsellerten Samba selvfølgelig også, hvor designeren har trukket designet i en sommerlig retning.

Adidas

Nyfortolkningen tager afsæt i den velkendte espadrilles sko, som mange nok vil forbinde med et fodtøj til de varmere måneder.

Det oprindelige lædermateriale er dermed skiftet ud med vævet jute, mens de velkendte tre Adidas striber er udgjort af påsyede hvide perler.

Et både afslappet og chikt look, der udgør et mere delikat alternativ til den sporty original.

Edison Chen udtaler selv, at afsættet for kollektionen har været at designe streetwear, som kvinder gerne vil gå i.

Derfor har han også meget passende taget udgangspunkt i en designlegende, der om nogen forstår sig på at designe tøj til kvinder – nemlig Phoebe Philo. Det udtaler designeren til Harper's Bazaar.

Som nogle vil huske, var det også netop Phoebe Philo, der tilbage i 10'erne tog de hypede Stan Smith-sneakers til nye højder, da hun blev set lukke et af sine shows for Céline i den velkendte Adidas-model.

Har man dog fået helt nok af Samba-sneakers, er der imidlertid også andre gode nyheder i kollektionen.

Adidas

Her har Adidas Superstar-modellen nemlig også fået et ansigtsløft. Og dette i en retning, der emmer mere af business casual snarere end sporty.

Med et design af læderkvaster og chunky såler imiterer den nye Superstar nemlig den velkendte Oxford loafer. Og tilbyder dermed et mere elegant, boxy look til klassikeren.

Adidas

Er man typen, der godt kan lide at skabe et statement med sine sneakers, har modellen også en version med en takket, såkaldt 'hajtænder'-sål.

Adidas

Foruden sneakers rummer kollektionen også delikate silkesæt, cool fiskenet hoodies og oversize, smørgule suits, der alle tager udgangspunkt i Adidas' velkendte sporty styles.

Kollektionen vil blive solgt fra januar 2024, mens de særlige Samba-sneakers vil ramme butikkerne i maj 2024.

Artiklen blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.