harry styles
Kendte

Harry Styles fra A-Å: Alt, du skal vide om verdensstjernen

Karoline Mathilde Rasmussen, Ema Seferovic og Josephine Sjelhøj 2. januar 2024
Foto: PR
Han behøver næppe en introduktion, men for god ordens skyld får du den alligevel: Harry Styles blev verdensberømt med boybandet One Direction. Det populære band er på pause, men det samme kan ikke siges om Harry Styles: Han rydder magasinforsider, fylder koncertsteder, inspirerer med sin unikke stil og gør sig bemærket på det store biograflærred.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

A - ALBUM

Harry Styles har udgivet 3 studiealbum. Det første soloudspil udkom tilbage i maj 2017 – omkring to år efter One Direction annoncerede deres pause. En pause, der indtil videre har varet i syv år. Vi gentager: Syv år! Det betyder faktisk også, at pausen har varet i længere tid, end 1D har eksisteret, and we’re NOT okay. I den lange pause har Styles dog leveret sød musik til vores ører ad hele tre omgange.

Første gang i form af debutalbummet “Harry Styles”, efterfulgt af “Fine Line” fra december 2019, der rummer hits som “Watermelon Sugar”, “Golden” og “Adore You”.

Det nyeste skud på stammen er “Harry’s House”, som landede i maj 2022. Det er også et album, der har slået en række rekorder. Blandt andet er Styles’ nyeste album den plade i verden, der er blevet solgt flest gange som vinyl, siden man begyndte at lave vinylplade-optællinger tilbage i 1991.

Foto: PR

Om Harry Styles

Harry Styles, født den 1. februar 1994 i Redditch, Storbritannien. Blev kendt, da han i 2010 deltog i “X Factor” og blev en del af boybandet One Direction. One Direction bestod af Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson og Liam Payne. Som gruppe nåede de at udgive fem studiealbum, indtil de i 2015 annoncerede, at de holdt en pause. Harry Styles har siden da udgivet tre soloalbum, medvirket i flere film og lavet sit eget beautybrand. Han bor i Los Angeles, men har også ejendomme hjemme i England.

B - BRYSTVORTER

Hvad har Harry Styles tilfælles med skuespilleren Mark Wahlberg og Chandler Bing fra “Friends”? Han har flere brystvorter end de fleste – faktisk hele fire af dem. Sangeren er nemlig født med det, der hedder polythelia areolaris, og det betyder ganske enkelt, at man har mere end to brystvorter. Ofte er den ekstra brystvorte kun en centimeter i diameter, og så kan sidde på både bryst, mave eller armhule. Det er i øvrigt ufarligt.

Psst!

Vidste du, at Harry Styles også har skrevet sange til andre stjerner? Han har blandt andet været med til at skrive Ariana Grandes sang “Just A Little Bit Of Your Heart” fra 2014. Derudover var han også med til at skrive en række One Direction-hits.

Det er langtfra alle popstjerner, der skriver deres egen musik, men det gør Harry Styles – dog ikke alene. Han har et helt team bag sig, som sammen med ham skriver og producerer de sange, du hører, når du trykker afspil på din Harry Styles-playliste. På listen over sangskrivere, Harry har allieret sig med, er blandt andre den 40-årige musiker, sangskriver og producer Kid Harpoon. Han har været med til at skabe hits som “As It Was” og “Matilda” – og faktisk har han været en del af det team, der har skrevet og produceret størstedelen af sangene på Harrys andet soloalbum, “Fine Line”.

Kid Harpoon, der også har lavet musik sammen med den canadiske superstjerne Shawn Mendes, er dog slet ikke den eneste, der har været med til at skabe Harrys karismatiske lyd og lyriske univers. Udover Harpoon og Styles selv skulle der 10 andre sangskrivere til for at kreere “Harry’s House”. Teamwork makes the dream work, right?

Foto: Scanpix

Psst!

Vidste du, at 1D’s stemmetræner er dansk? Hendes navn er Helene Hørlyck, og det er hende, der har hjulpet bandet med at træne deres stemmer inden de mange optrædener verden over.

D - DANSKE KONCERTER

Harry har været at finde på dansk jord op til flere gange. Første gang var på One Directions “Take Me Home”-verdensturné. Koncerten fandt sted søndag den 5. maj 2013 i Jyske Bank Boxen i Herning. Ugen efter, fredag den 10. maj 2013, spillede de koncert i Forum, København. Harrys tredje gang i Danmark fandt sted under 1D’s anden verdensturné, “Where We Are”. Her spillede boybandet to totaludsolgte koncerter mandag den 16. og tirsdag 17. juni 2014 i Parken, København.

Sidste gang, de danske Directioners fik fornøjelsen af 1D, var i Casa Arena i Horsens den 16. juni 2015 under deres sidste tour, “On The Road Again”. Denne gang var det uden Zayn Malik, der få måneder inden havde valgt at trække sig fra bandet.

Siden da har Styles selv været på besøg i Danmark ad to omgange. Første gang var mandag den 19. marts 2018 i Royal Arena, København, under sin første verdensturné som solist, “Harry Styles Live On Tour”. Næste gang de danske Harries kan få æren af at opleve verdensstjernen bliver i Casa Arena i Horsens lørdag den 13. og søndag den 14 maj 2023, når han kommer tilbage til Danmark på sin “Love On Tour”.

Danske fans foran Parken i juni 2014.
Foto: Scanpix

E - EKSER

Harry har en lang liste af “ex lovers”, som Taylor Swift ville have sagt det. Harry har nemlig datet flere Hollywood-stjerner, og netop forholdet til Taylor fik ekstrameget opmærksomhed, ligesom fans også gik amok over hans romance med Kendall Jenner. Derudover har han blandt andre datet modellerne Camille Rowe, Sara Sampaio og Nadine Leopold. Den seneste kvinde, Harry Styles har datet, er filminstruktøren og skuespilleren Olivia Wilde.

Harry Styles i Royal Aerna i 2018
Foto: Scanpix

F - FAMILIE

Harry har altid talt åbent om, hvor meget han ser op til sin far, Des, sin mor, Anne, og sin bonusfar, Robin, som han desværre mistede i 2017. Samtidig har han også et nært forhold til sin storesøster, Gemma, der er fire år ældre end ham. Der er ingen tvivl om, at familien er noget af det, der har størst betydning for Harry, og selv om han har valgt at tilbringe størstedelen af sin tid på den anden side af Atlanterhavet, har han altid sin familie tæt på sig i form af tatoveringer, der minder ham om dem.

G - GENERATION HARRIES

One Direction havde Directioners, og Harry Styles har sine Harries: En fandom, der er 100 procent dedikeret til verdensstjernen i alt, han foretager sig. Hvis man skulle beskrive fangruppen med tre ord, ville ordene nok lyde: trofaste, omfavnende og vilde. Ligesom Harry forsøger størstedelen af Harries at leve efter sætningen “treat people with kindness”, men de er også de første, der står klar til at forsvare deres idol i kommentarfeltet – og ikke altid på en pæn måde – hvis der er negative vibes omkring ham.

H - HAZZA, HAROLD & H ... KÆRT BARN HAR MANGE (KÆLE)NAVNE

Gennem de seneste mange år har Harrys fans skabt en række kælenavne for stjernen. “Hazza”, som opstod under One Directions storhedstid, er et af dem. “Harold” er også én af favoritterne, og det bliver ofte brugt af fans, når de henvender sig direkte til stjernen online. “H” er det, Harry oftest selv vælger at bruge, når han deler ting online med sine fans.

I - I LIVE FOR YOU, I LONG FOR YOU, OLIVIA

I den populære 1D-sang “Olivia” fra 2015 lyder omkvædet: “I live for you, I long for you, Olivia”, og en ting er helt sikker … Harry Styles har fundet sin “Olivia”! Privat dannede Harry indtil for nylig nemlig par med den amerikanske skuespillerinde og instruktør Olivia Wilde. De mødte hinanden under skabelsen af filmen “Don’t Worry Darling” – en film, som Olivia har instrueret med Harry som en af hovedrollerne. Siden da er de blevet spottet sammen hånd i hånd til bryllup, på gåture i både England og USA, på ferier og mange andre steder. Derudover er Wilde flere gange blevet set blandt publikum til Styles’ mange koncerter. Uanset om du shipper dem eller ej, kan vi ikke komme udenom, at Harry Styles og Olivia Wilde har dannet par i en længere periode. De er dog ikke sammen længere, og det tyder på, han nu har kastet sin kærlighed på skuespiller og model Taylor Russell.

Harry Styles og Olivia Wilde
Foto: Scanpix

J - JAGGER

Hvis der er et musikalsk ikon, som Harry Styles er blevet sammenlignet med gang på gang, er det Rolling Stones-legenden Mick Jagger. Hvis man kender bare en smule til det britiske rockband, ved man, at forsangeren, Mick Jagger, har en helt særlig evne til at fange publikums opmærksomhed med sin tilstedeværelse på en scene.

Harry Styles vilde koncert-moves har derfor fået flere til at sammenligne ham med Jagger, og Styles selv har ikke lagt skjul på, at The Rolling Stones er en inspiration for ham. Jagger har til gengæld udtalt knap så pæne ord om den unge britiske verdensstjerne. I et interview til The Times UK fortæller Jagger, at han godt kan lide Harry, og at de to har et afslappet forhold til hinanden.

Men de kærlige ord stopper også der: “Harry Styles har ikke en stemme som min, og han har ikke mine moves. Han er jo bare en overfladisk kopi af mit yngre jeg, hvilket er fint nok. Det kan han jo ikke gøre for”, lyder det fra Mick Jagger.

Mick Jagger
Foto: Mega

K - KÆRLIGHED

Når man er medlem af et boyband, er der én ting, der altid er i fokus: Kærlighed. Faktisk har Harry tidligere udtalt, at det er et af de emner, der var sværest at forholde sig til i spotlightet, fordi han altid skulle tale om det, men ikke måtte afsløre noget. Alligevel har offentligheden fået et lille indblik i hans kærlighedsliv gennem musikken – både Harrys egne sange, men også andres. For eksempel er der fanteorier om, at Taylor Swifts sange “Style” og “Out of the Woods” handler om den britiske sanger, mens der også er spekulationer om, at 1D-sangen “Perfect” handler om Taylor.

Taylor Swift
Foto: Scanpix

L - "LARRY"

I One Directions første par år var der særlig ét venskab i bandet, der fik opmærksomhed. Harry Styles og Louis Tomlinson var nemlig særdeles tætte, og det resulterede i det, fans kaldte “Larry”. Mens de andre medlemmer fik deres egne lejligheder i London, valgte de to stjerner Harry og Louis at flytte sammen, og i en periode så man dem næsten aldrig adskilt.

Der opstod hurtigt rygter om, hvorvidt der var romantik mellem dem, og fans blev opdelt i to lejre, alt efter hvad de troede på: “Larries” og “Antis”. Selv om ingen af stjernerne har be- eller afkræftet forholdet, kan man stadig finde et hav af fanteorier, der mener at have beviser på, at kærligheden mellem dem er ægte.

Disse beviser tæller blandt andet tatoveringer, sangtekster og billeder. Om der nogensinde har været andet end venskab mellem Louis og Harry, får vi måske aldrig at vide, men det kan altså ikke benægtes, at sangerne havde et særligt forhold til hinanden.

Louis Tomlinson og Harry Styles
Foto: Scanpix

M - MODEIKON

Det føltes, som om verden stod stille i et sekund, da Vogue-forsiden med Harry Styles iført en blå og sort Gucci-kjole landede på magasinhylderne tilbage i 2019. Det skabte kæmpe overskrifter på hele kloden, og mange på internettet diskuterede løs om “kjole-Harry”, og om mænd overhovedet kan gå i kjoler.

Men faktisk er Harry Styles langtfra den første mand i stjerneland, der har rocket en kjole eller nederdel. Musikalske ikoner som Prince og David Bowie var begge kendt for at blande det feminine med det maskuline. Derudover er nyere verdensstjerner som Lil Nas X, Jaden Smith og BTS alle blevet spottet iført kjoler og nederdele.

Harry selv har udtalt, at tøj er noget, man kan have det sjovt med, eksperimentere med og lege med: – Det er interessant at se, hvordan reglerne for, hvad man kan have på, er ved at smuldre væk. Når du stopper med at tænke på, at der er tøj til mænd, og der er tøj til kvinder, giver du dig selv en masse frihed og flere nye muligheder, har Harry udtalt til Vogue.

Lil Nas X
Foto: Scanpix

N - "NET WORTH"

124 millioner dollars – svarende til næsten 900 millioner kroner. Så meget er Harry Styles god for. Det oplyser det britiske medie The Sunday Times. Ifølge mediet er han desuden den rigeste britiske musiker lige nu. Well done, Mr. Harry Styles.

O - ONE DIRECTION

Selv om One Direction ikke løb med sejren i “X Factor” i 2010, kan man vist godt sige, at de vandt lidt alligevel. På listen over bedrifter tæller både 70 millioner solgte album, 285 prisnomineringer og nogle af de hurtigst sælgende koncerter nogensinde (deres koncert i Madison Square Garden i New York blev udsolgt på under ét minut).

Med andre ord: Man kan nok godt kalde dem for et af de mest succesfulde boybands i vores tid. Zayn Malik forlod bandet i marts 2015, og senere på året foreslog Harry, at de resterende medlemmer skulle holde en midlertidig pause for at fokusere på andre projekter.

Siden har Harry haft stor succes som soloartist, men i juni 2022 afslørede han, at han ville elske en reunion med sine tidligere bandmedlemmer.

One Direction
Foto: Scanpix

P - PLEASING

Rygterne om, at Harry Styles ville udkomme med et beautybrand, florerede i flere år, og den 15. november 2021 blev rygterne til virkelighed, da brandet “Pleasing” kom til verden. Harry Styles delte nyheden med sine fans på Instagram med et billede af sig selv siddende på en motorcykel. Caption lød: “Find your Pleasing”.

Selv om mange Harries har været vilde med brandet, har særligt Pleasings neglelakker været under stor kritik – både på grund af kvaliteten af dem, som ifølge mange på internettet er virkelig ringe, men også på grund af prisen.

“The Perfect Polish Set”, som er et neglelaksæt bestående af fire neglelakker, koster – hold nu fast … 484 kr.

Q - QUIZ

Ved du ALT om Harry Styles, og kan du slet ikke få nok af ham? På viunge. dk kan du altid læse de seneste nyheder om den populære brite samt teste din viden om verdensstjernen og hans musik. Er du mere nysgerrig efter at finde ud af, hvem fra 1D du minder mest om, skal du trykke lige her.

R - RINGE, RINGE, RINGE

Hvis der er et helt særligt modeitem, vi altid kan spotte Harry med, er det fingerringe.

Der er dog særligt en ring, Harry virker særligt begejstret for: Hans Gucci-ring, der er formet som et løvehoved. I ringen er Harrys navn samt ordene “Anden gang er lykkens gang” indgraveret. Faktisk mistede Harry ringen under en optræden på den verdenskendte Coachella-scene. Heldigvis blev ringen fundet af en fan, som afleverede den til sin ejermand. Da smykket endelig var tilbage hos Harry, valgte verdensstjernen at dele den glædelige nyhed på Instagram med sine mange millioner af fans.

Harry Styles' ringe
Foto: Scanpix

S - SKUESPILLERKARRIEREN

Soldat, superhelt, rigmand og politimand. Harry Styles kan for alvor skrive skuespiller på CV’et. Fans verden over har allerede nu haft glæden af at se ham i rollen som Alex i krigsfilmen “Dunkirk” fra 2017 og som karakteren Starfox/Eros i Marvel-filmen “Eternals” fra 2021. Derudover debuterede han som rigmand i filmen “Don’t Worry Darling”, som havde premiere den 22. september 2022. Han er også at spotte som politimand i filmen “My Policeman”, som kan streames på streamingtjenesten Amazon Prime.

"Don't Worry Darling"
Foto: PR

PSST!

På grund af de mange roller de seneste par år er fans begyndt at spekulere i, om Styles mon har planer om at holde en længere pause fra musikken for i stedet at fokusere mere på skuespillerkarrieren. Om det er sandt, kan kun tiden vise.

T - TATOVERING

Et skib, en sommerfugl og tre søm. Det er blot nogle af de tatoveringer, der pryder Harrys krop. Faktisk har han omkring 60 tatoveringer, og mange af dem har en helt særlig historie eller betydning – han har f.eks. forbogstaverne på flere familiemedlemmer indgraveret huden. Dog er der også et par af dem, sangeren har indrømmet, han fortryder.

En af dem er en lille hængelås på hans håndled, som er lavet af Ed Sheeran, og selv om der er en sjov historie bag, fortæller Harry, at den altså er “forfærdelig”.

U - UDVIKLING

Hvis man har været med lige fra begyndelsen – eller hvis man bare har binget alt 1D-indhold, der findes – kan man måske huske dokumentaren “One Direction: A Year in the Making” fra 2011. Det var her, man så Harry græde over hadbeskeder, han havde modtaget efter en liveoptræden af “What Makes You Beautiful”. Når man kigger tilbage på den dengang 17-årige dreng, kan man ikke overse den enorme udvikling, verdensstjernen har været igennem det sidste årti.

For det er ikke kun musikalsk og stilmæssigt, Harry har udviklet sig. Han er også blevet et symbol på, at man skal være, lige præcis den man er, uden at tænke over, hvad andre mener om det. Det er en livslektie, Harry forsøger at inspirere sine fans med, og som vi helt sikkert tager med os.

V - VENNER

Lizzo, Ed Sheeran, Kendall Jenner … Listen over Harry Styles’ Hollywood-venner er lang. Man ser ofte stjernen i selskab med sine besties, som han til tider også arbejder sammen med. Harry har flere gange været forbi “The Late Late Show”, hvor hans gode ven James Corden er vært, ligesom han også var tætte venner med Jeff Azoff, inden han blev hans manager.

W - "WHAT IN THE WATTPAD IS GOING ON?"

Man kan næsten ikke nævne fankultur uden W også at nævne fanfiction. Der blev hurtigt dannet et onlinefællesskab af unge forfattere, der skrev deres egne One Direction-historier.

En af disse historier blev faktisk så populær, at forfatteren fik en bogkontrakt, som senere udviklede sig til fire biograffilm. Vi taler selvfølgelig om Anna Todds “After”, der originalt blev skrevet med Harry Styles som hovedperson, mens de resterende medlemmer af boybandet fungerede som bipersoner i den kontroversielle fortælling.

Trods sin voldsomme popularitet skabte bogen splid blandt Directioners, der kritiserede karakteren Hardin, fordi de mente, at den viste et helt forkert billede af Harry. Sidenhen har forfatteren udtalt, at selv om karakteren er inspireret af sangeren, skal man ikke tage det alt for bogstaveligt.

One Direction i X Factor
Foto: Scanpix

X - X FACTOR

- Jeg er Harry Styles, jeg er 16 år gammel, og så kommer jeg fra Holmes Chapel i Cheshire. Det er en meget kedelig by, men samtidig også meget malerisk. Sådan præsenterede en 16-årig Harry Styles sig selv til sin “X Factor”-audition den 27. marts 2010, der – som bekendt – endte med at ændre hans liv for altid.

Efter en kort sludder med dommerne begyndte Harry at synge et cover af Stevie Wonders hit “Isn’t She Lovely” på den verdenskendte “X Factor”-scene. Han gik fra scenen med tre “ja”-er fra dommerbordet, hvorefter rejsen gik videre til de nervepirrende bootcamps.

Her sikrede et cover af Michael Jacksons hit “Man in The Mirror” ham en videre plads i konkurrencen. Det samme skete for de fire andre medlemmer af 1D. Ved showets anden bootcamp gik den så ikke længere for Harry … og dog.

Harry, Zayn, Niall, Louis og Liam blev alle skrottet som solister, men fik en chance til – denne gang som gruppe dannet af dommerne. One Direction var nu virkelighed, og de gik som band videre til liveprogrammerne og endte med at få en tredjeplads i programmet. Så selv om det ikke blev en sejr, var historien om Harry Styles og One Direction kun lige gået i gang.

Y - YNDLINGS ...

Harry Styles er en af vores yndlingsstjerner, men hvilke yndlingsting har sangeren selv? Vi har fundet nogle af dem … Harry er stor fan af amerikansk fodbold, og hans yndlingshold er Green Bay Packers. Han har faktisk en tatovering dedikeret til holdet. “As It Was”-sangeren elsker chick flicks, og nogle af hans yndlings er “Love Actually”, “Titanic” og “The Notebook”. Musik har selvfølgelig stor betydning for stjernen. Harry har tidligere afsløret, at hans yndlingssang er “Free Falling” af John Mayer, at hans yndlingsalbum er Adeles “21”, og at hans yndlingsband er The Beatles.

Z - ZODIAC

Harry er født den 1. februar 1994, hvilket betyder, at hans stjernetegn er Vandmanden. Man siger, at personer født i Vandmandens tegn er trendsættende, sjælelige, originale, excentriske – og helt deres egne. Når vi læser det, kan vi ikke lade være med at tænke, at vi nok havde brugt de præcis samme ord, hvis vi skulle beskrive Harry.

Frat boy-Harry
Foto: Scanpix

Æ - ÆRA

Harry har været igennem mange forskellige looks, og det er blevet en “inside joke” blandt Harries, at man kan gætte et bestemt årstal, ud fra hvilken stilmæssig æra han befandt sig i på det tidspunkt. Nogle af de mest nævneværdige Harry-æraer er “fetus-Harry”, som er hans teenageår i slut-00’erne lige før 1D, “frat boy-Harry”, da han voksede ud af sit “good boy”-image i 2013, og selvfølgelig “long haired-Harry” i 2015, da han så småt begyndte at finde sin nuværende stil med blomstrede jakkesæt og Gucci-støvler.

Ø - ØJEBLIK

Vi kunne forestille os, at Harry har haft mange “niv mig i armen”-øjeblikke. Et af dem er at spille på alverdens store scener. Den 18. og 19. juni 2022 spillede han to totaludsolgte koncerter på det ikoniske Wembley Stadium, der kan huse 90.000 publikummer. Det skete, 8 år efter One Direction spillede tre udsolgte koncert i selv samme stadium. Det har Harry som den eneste fra 1D nu formået. Sejt, ikke?

Psst!

Under en af de to koncerter holdt en rørt Harry en tale for sine fans, hvor han fortalte, hvor taknemmelig han er. Den 19. juni om eftermiddagen delte han også et tweet med sine mange millioner af følgere, hvor han blandt andet skrev: – Wembley, aftenens show var et af mine absolut yndlings. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal kunne takke jer nok for den her oplevelse. Jeg er så overvældet, taknemmelig og glad.

Å - ÅR

  • Harry blev født i år 1994.
  • Han var 14 år, da han fik sit fritidsjob hos den lokale bager.
  • Han var 16 år, da han stillede op i “X Factor”.
  • Som 17-årig udgav han sin første sang med One Direction.
  • Harry var 23 år, da han udgav sit første soloalbum.
  • I dag er Harry 29 år.

Læs mere om

MestLæste