sex

Er mine bryster for små?

Af Line Sølvhøj Jensen 22. maj 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor store skal bryster være, når man er 14 år? Mange piger er i tvivl, om deres bryster er for små, for ser det forkert ud, og tænker drengene så negativt om dem? Bliv klogere her!

Når du kommer i puberteten, begynder dine bryster at vokse. Hvis dine bryster ikke er specielt store, så har du sikkert mere end én gang tænkt, om de så er for små.

Rigtig mange piger tænker nemlig over, hvor små eller store deres brystparti er, og om den størrelse de har, passer til deres alder. Men heldigvis er det sådan, at bryster er vidt forskellige. Faktisk er der ikke to bryster, der er helt ens - ikke engang dine egne, for det ene bryst kan nemlig sagtens være lidt større end det andet.

Læs også: Tips til bryster.

Derfor er der heller ikke unormalt at have hverken store eller små bryster - eller et brystparti, der er lige midt imellem. Og der er ikke en bestemt skål, der hører til en bestemt alder. Heldigvis er det sådan, at dine bryster passer perfekt til dig! Bryststørrelsen kan blandt andet afhænge af din kropsstørrelse og hvor langt din krop er i dens udvikling. Hvis du er en lille pige, der er spinkelt bygget, så er det helt naturligt, at dine bryster heller ikke bliver så store.
 

Kan mit bryst blive større?

Selv om du bruger en bestemt bh-størrelse lige nu, så behøver det ikke at forblive sådan. Dit bryst ændrer sig nemlig, mens du udvikler dig, så det kan godt være, at det med årene bliver større eller får en anden facon - men det behøver ikke at være sådan.

Læs den pinlige historie: De så mine bryster!
 

Hvad tænker drenge om piger med små bryster?

Det kan godt være, at drenge er tilbøjelige til at snakke om store bryster, men faktisk er det sådan, at drenge er mere nysgerrige efter at røre ved nogle, end at de egentlig tænker over størrelsen på dem. Har du mødt en sød fyr, og er I nået dertil, hvor I er begyndt at røre ved hinanden, så skal du altså slet ikke bekymre dig om, hvad han tænker om dem. Er han vild med dig, så er han helt sikkert også vild med dine bryster, som de er.

Læs også: Dilemma - Mine bryster skaber problemer.

I galleriet kan du læse sjove facts om bryster!

10skørefactsombryster

Det venstre bryst er som regel større end det højre.

1 ud af 50 piger har en eller flere ekstra brystvorter, men for det meste ligner det bare et modermærke. Seriøst?

Vidste du, at brystidealet gennem tiderne har ændret sig meget? I 1920’erne og i middelalderen var det for eksempel moderne at have helt flade bryster.


 

Bryster vokser langsomt, og der kan gå op til fire år, før de er helt udvokset.

Dine bryster bliver ikke større af at træne! Måske bliver musklerne bag brysterne større, men ikke selve brysterne. I øvrigt består det meste af brystet af fedt, så hvis du taber dig meget, bliver dine bryster også mindre. 

Kaffe kan gøre bryster mere sensitive på grund af koffeinen. 

Kun én procent af alle kvinder kan få orgasme ved at blive rørt på brysterne.

Et bryst vejer i gennemsnit 450 gram.

 

De fleste piger har ikke lige store bryster, og det ene bryst kan blive op til 20 procent større end det andet.
 

Dine bryster svulmer lidt op, hvis du bliver ”tændt”.
 

Rygning kan få bryster til at hænge mere, da kemikalier i cigaretter nedbryder elastinen i brysterne.

 

Det er lidt en skrøne, at bryster bliver større af p-piller. Nogle vil opleve nogle ændringer ved deres krop på grund af hormonerne, men det er altså langt fra de fleste.

Næsten alle vil få ”hænge-bryster”, når de bliver gamle. Det er bare naturens gang!

 

Ingen brystvorter er ens! Heller ikke dine egne. Og der er ikke noget der hedder ”normale” brystvorter.
 

Sover du kun på maven, bliver dine bryster ikke mindre, men de kan få en anden form over tid.

Læs mere om

MegetMere