Sex Education Season 1
sex

Brevkassen: "Hvordan føles en orgasme?"

Af redaktionen 13. december 2023
Foto: Jon Hall/Netflix
"Hvordan ved man det?" Sådan spørger en læser os. Vores sexekspert Thilde giver et godt svar lige her.

Hej Vi Unge

Jeg er en pige på 17 år, der har haft sex nogle gange med to forskellige fyre. Det har været rart nok, men jeg er lidt i tvivl om, om jeg nogensinde har fået en orgasme. Hvordan ved man det?

Knus fra mig

Kære dig

Når man får en orgasme, trækker musklerne i kroppen sig sammen – mest musklerne i underlivet, omkring kønsorganerne og anus. Det kan føles som et jag eller en rystelse i kroppen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nogle orgasmer er store og voldsomme og varer lang tid, hvor andre er små og korte – og så føles de for det meste dejligt. Efter en orgasme føler man sig ofte træt, fordi hormonet prolaktin udløses i kroppen.

Det kan være en god idé at onanere, hvis man vil øve sig i at få en orgasme og blive klogere på, hvordan man kan lide at blive stimuleret.

Nogle med en vulva har nemmere ved at få en orgasme ved at blive rørt/slikket omkring klitoris og kønslæberne frem for i skeden.

Ved onani kan du blive opmærksom på, hvornår du mærker muskelsammentrækninger og måske øve dig i selv at trække musklerne sammen, når det føles rart. Det kan for nogle være en måde at opnå orgasme på.

Hilsen Thilde

Læs mere om

MestLæste