sex

Brevkassen: "Er jeg aseksuel?"

af Redaktionen 9. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
"Jeg har hverken lyst til at kysse eller have sex med drenge eller piger. Bare tanken gør mig utilpas. Er jeg aseksuel? Og hvad betyder det, hvis jeg er?" spørger én af vores læsere. Vores sexekspert, Silvia, svarer på spørgsmålet lige her.

Kære Vi Unge

Jeg har et “problem”, jeg håber, I kan hjælpe mig med.

Jeg er en pige på 16 år, og alle mine venner og veninder er meget optaget af kærester og sex. De siger tit ting som: “Ej, han/hun er så lækker” eller “kunne godt”, og det får mig til at føle mig udenfor og anderledes, for jeg har det SLET ikke sådan med nogen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg har hverken lyst til at kysse eller have sex med drenge eller piger. Bare tanken gør mig utilpas. Er jeg aseksuel? Og hvad betyder det, hvis jeg er?

Kærlig hilsen pigen, der ikke “kunne” nogen.

Hej med dig

Først og fremmest er det meget forskelligt, hvornår vi begynder at interessere os for kærlighed og sex og får lyst til at begynde at date. Der er nogen, der starter med at have lyst til sex allerede som 12-årige, og nogen, der er voksne, inden de får interesse for det.

Der er også nogen, der er aseksuelle, og som egentlig aldrig finder sex særlig spændende. Men derfor kan nogle af dem godt have lyst til at få en kæreste, til at kysse eller måske endda have sex en sjælden gang imellem – bare ikke på samme måde som mange andre.

Du er sandsynligvis et andet sted end dine venner og veninder lige nu og har sikkert mange andre ting, du synes, er meget mere spændende at tale om.

Jeg kan godt se, det er et problem for dig, at du får mindre at være fælles med dine venner om, hvis I ikke deler de samme interesser i samme omfang som før. Sådan kan man udvikle sig forskelligt i puberteten.

Måske skal du prøve at være mere nysgerrig på, hvorfor de “godt kunne”, når de siger sådan, så du fortsat bliver en del af samtalen – bare ud fra dit eget ståsted. Måske er du aseksuel, måske er du ikke, men det er kun dig, der kan finde ud af det ved at mærke efter.

Du behøver faktisk ikke betegne dig som aseksuel (eller seksuel), hvis du ikke har lyst til at betegne dig selv. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om det at være aseksuel på Foreningen for Aseksuelles hjemmeside, aseksuelle.dk. Her er en masse god information om, hvad det vil sige at være aseksuel.

Hilsen Silvia

MestLæste