Interview med Eliot Becher Trier om at være queer
Identitet

Eliot Becher Trier: "Det er fantastisk at se min krop komme tættere på noget, jeg kan identificere mig med"

Af Anne-Laura Hedegaard 20. august 2021
Foto: Elisabeth Eibye
Hvordan er det at være en del af en seksuel minoritet eller en kønsminoritet, og hvordan tackler man følelsen af at skille sig ud? Vi har mødt Eliot Becher Trier til en snak om at være queer.

Hvorfor vil du gerne være med til at fortælle om, hvordan det er at tilhøre en seksuel minoritet eller kønsminoritet?

– Jeg så aldrig nogen i medierne, som havde samme rejse i livet som mig. Så jeg vil gerne vise, at folk som mig findes. Det har betydet meget for mig at vide, at der findes en måde at komme i mål på: At der findes hormoner og operationer, at man kan ændre sit tøj og pronominer, og at man er ikke den eneste. Og så vil jeg gerne sprede ordet om, hvilken opførsel man bør forvente af andre. Da jeg var yngre, accepterede jeg ting, der overskred mine grænser, fordi jeg tænkte: “I det mindste taler de om det.”

Har du råd til andre, der også føler sig lidt alene?

– Der er mange, der lukker sig inde, indtil de kan komme på hormoner, fordi de ikke vil ses, hvis det ikke er på den måde, de opfatter sig selv på. Mit råd vil være alligevel at prøve at få de der normale teenageoplevelser som sodavandsfester og at være ude til midnat for første gang. Jeg er glad for, at jeg har fået nogle klassiske teenageår, for de kommer ikke igen. Og eksperimentér i flere retninger. Det er ikke sikkert, at et kønsskifte indebærer mest glæde for dig.

Om Eliot Becher Trier:

- Han/ham 
- 17 år
- Identificerer sig som transkønnet dreng og biseksuel
- Bor i København og går i gymnasiet

Hvis man er transkønnet, identificerer man sig som et andet køn end det, man blev tildelt ved fødslen, og som biseksuel kan man være tiltrukket af mere end ét køn. 

Hvordan var det at begynde på hormoner efter ventetiden?

– Jeg begyndte på min 17-års fødselsdag, og det er fantastisk langsomt at se min krop komme tættere på noget, jeg kan identificere mig med. Det har betydet meget og gjort mig mere selvsikker og glad. Før har det virket som en så uendelig ventetid, at jeg ikke kunne overskue det.

Læs resten af interviewet med Eliot i det nye Vi Unge på side 18-19.

Læs mere om

MegetMere