Mit liv

9 ting der helt sikkert får dig i julestemning

Af Benedikte Brix 5. december 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi er fem dage inde i december, og julestemningen er ikke dukket op endnu. Kender du det? Bare rolig – hjælpen er her!

1. Pynt op
Hvis du ikke er omgivet af julepynt, så er det da klart, du ikke er i julestemning - endnu! Invitér en veninde over for at lave julepynt sammen med dig. Husk først at købe en masse glanspapir og pap. På Google kan du helt sikkert finde en masse skabeloner til julepynt - sørg for både at lave hjerter og kræmmerhuse af glanspapiret, og tegn nogle søde kravlenisser, du kan hænge op på væggen eller dit spejl. Måske er du en af de seje, der kan finde ud af at folde julestjerner? Ellers er musetrapper også rigtig fine!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip! Hvis I er rigtig kreative, kan I lave jeres egne kravlenisser med kendishoveder, I klipper ud fra Vi Unge-bladene! Eller I kan hænge noget færdiglavet pynt op over skrivebordet, ligesom Stine har gjort.

Læs også: Fredagsblog - Redaktionen er i julehumør

2. Bag julekager
Her er altså et råd, der både hjælper på julestemningen og lækkersulten. For hvad er en jul uden julebag? Der er masser af lækkerier, du kan gå i gang med: For eksempel brunkager, konfekt, klejner og vaniljekranse.

Tip! Husk at dekorere dine kager med hvid glasur. Du kan skrive små julehilsner på dem, inden du giver dem til din familie eller dine veninder. Eller gør som Benedikte og køb 14 honninghjerter og del ud på redaktionen.

Vi Unges opskrifter:
Julekonfekt på den nemme måde
Frk. Lunds vaniljekranse
Æbleskiver til alle veninderne
Lav lækker julekonfekt
Sundt juleslik

3. Se en masse julefilm
Nogle gange er julestemningen bare mere tydelig på film. Her arbejder de i ugevis på de helt rigtige omgivelser i form af lyd, lys og musik. Rejs ind i juleuniverset med en god film, der helt sikkert får dit humør i den rigtige retning.

Tip! Vælg en romantisk en af slagsen, de virker dobbelt så godt!

Læs også: 16 romantiske julefilm

4. Lyt til julemusik
Hvis der er noget, der kan gøre dig i godt humør, så er det da at skråle med på en masse glade sange! Det virker i hvert fald for os. Her er vores yndlingssange til december måned:
Mariah Carey - "All I Want For Christmas Is You"
Britney Spears - "My Only Wish (This Year)"
Justin Bieber - hele albummet "Under the Mistletoe"

5. Lav en julegave-liste
Ønskesedlen er måske allerede på plads (ellers så skynd dig at lave en!), men ved du, hvad du vil give andre i julegave? Sæt dig ned og skriv en liste over de personer, du gerne vil give julegaver. Skriv så ud for hver person, hvad du synes, vil være en god gave. Tænk dig godt om og find på noget, der passer godt til personen. Måske skal din mor for eksempel have en dåse hjemmebagte julekager?

Tip! Aftal med en veninde, at I tager sammen ud og køber julegaver, skriver kort og pakker ind. Det er altid hyggeligere at være to, og mon ikke I kan få hinanden i julestemning?

julekager

6. Anskaf et juletræ til værelset
Bare et lille et. Det kan eventuelt være et plastiktræ - der drysser heller ikke, hvilket betyder mindre rengøring. Sæt træet i vindueskarmen eller på skrivebordet, og pynt det med nogle af de hjerter, du har lavet. Husk også at lægge lidt gaver under - det kan eventuelt være en lille gave fra dig til dig.

Tip! Husk julelys! Lyskæder kan i det hele taget virkelig pifte dit værelse op!

Læs også: 10 ting der gør dit værelse lidt hyggeligere

7. Tag en masse julebilleder
Det her er både nemt, sjovt og hurtigt. Brug din mobil eller et kamera til at tage en masse gode julebilleder. Hver gang, du ser noget julet, så tag et billede af det. Lav et julealbum på facebook (eller i virkeligheden!), som du fylder med billeder af ting, der gør dig i julehumør.

Tip! Lav en aftale om en slags pakkekalender med din veninde, hvor I hver dag skal sende hinanden et julebillede. Der er garanti for julehumør!

8. Hæng en mistelten op i klassen
Tror du ikke, du kommer bare en lille smule i julestemning, hvis du får lov at give ham den søde et kindkys under misteltenen?

Tip! Man må også gerne kysse på sine veninder. Alt gælder i december!

9. Bliv nisseven
Vælg en veninde (eller flere!), som du vil være hemmelig nisseven for. Brug resten af tiden op til jul på at gøre din veninde glad ved at lave små overraskelser. Det kan være et sødt brev, en lille julehilsen eller en sjov gave - for eksempel har Marie i dag fået sæbebobler og en karamel af sin nisseven.

Tip! Se mange af vores nissevensgaver på Instagram. Vi hedder @viunge :-)

Læs også: Julegaveguide - 10 idéer til venindengaven

Læs mere om

MestLæste