juleslik
Mad & opskrifter

Juleslik, du måske ikke har prøvet  

Af Line Sølvhøj Jensen og Marie Bedawed 3. december 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Juleslik kommer i mange former, farver, og varianter, men har du prøvet det her anderledes juleslik?

December måned byder på en masse lækkert juleslik, som vi bare ikke kan få nok af! Alt fra chokoladejulemænd og marcipansnebolde til brændte mandler – mums!

Men der findes også andre former for juleslik, som du måske ikke har prøvet. Det er superlækkert, og du kan nemt lave det selv. Se bare her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Glaserede æbler
Glaserede æbler hører helt klart julen til og er lækkert som juleslik. Varm noget sukker på en pande, indtil det er smeltet til karamel. Hæld det op i en skål, og vend æblerne i. Det letteste er, hvis du sætter æblerne på en pind inden. Vend til sidst æblerne i lidt kokosmel. Mums, det er lækkert!

Fyldte dadler
Hvis du godt kan lide dadler, skal du helt sikkert lave dadelkonfekt. Det er så nemt, og smager så lækkert! Sådan laver du fyldte dadler:

- Lav et snit i dadlen og tag stenen ud
- Fyld den herefter med nødder, marcipan, nougat, eller andet lækkert, du godt kan lide.
- Hvis du har lyst, kan du dyppe den i smeltet chokolade
- Drys med kakaopulver og server dit lækre, hjemmelavede juleslik

Chokolade med appelsin
Hvis du ikke er til de chokoladejulemænd, man kan købe i supermarkederne, er et godt alternativ mørk chokolade. Det har en fyldigere chokoladesmag, hvis du ikke er så glad for sød chokolade.

Hvis det rigtig skal smage af jul, kan du få chokolade med appelsin-smag. Du kan selvfølgelig også bare spise chokolade og en appelsin eller en klementin på samme tid – life hack!

Tørrede frugt og nødder
Tørrede frugter og nødder er det perfekte juleslik, hvis du gerne vil prøve noget anderledes. Det smager ikke kun godt hver for sig, men også når du kombinerer de tørrede frugter med dine yndlingsnødder.

Havregrynskugler

Som du nok har gættet ud fra navnet, er havregrynskugler lavet af havregryn, og de smager altså virkelig godt, og kan sagtens betragtes som juleslik. Det er endda nemt og hurtigt at lave. Det skal du bruge:

  • 85 gram havregryn
  • 50 gram kokosmel
  • 50 gram sukker
  • 2 spiseskeer kakao
  • 100 gram blødt smør
  • Kokosmel til at trille kuglerne i

Sådan laver du havegrynskuglerne:

  • Bland alle ingredienserne sammen
  • Rul dem til kugler
  • Rul dem i kokosmel og sæt dem på køl, inden du spiser dem

Kilde: Femina

Har du prøvet nogle af de har anderledes julesnacks før? Hvis ikke, kan vi helt sikkert anbefale dem, for de er bare superlækre!

havregrynskugler

MestLæste