Mit liv

Alt om venskab: Veninder A-Z

Af Rikke Reffelt 23. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Husker du altid at være en god veninde? Her kommer 25 af de allerbedste tips til at være den perfekte girlfriend 4-ever!

Accepter!
Accepter din veninde, som hun er. Prøv ikke at lave om på hende, men vær i stedet glad for hendes fede humor eller hendes evne til at lytte.

Beskyt!
Beskyt din veninde. Tal aldrig grimt om hende, når hun ikke er der og beskyt hende, hvis andre taler bag hendes ryg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Camping...
Det er altid sjovt at være på ferie med tøserne, så hvorfor ikke tage en weekend på camping? Pak telt og sovepose, hop op på cyklen og tag af sted på eventyr. I møder helt sikkert nogle søde fyre på campingpladsen og får de fedeste veninde-ferieminder!

Drenge!
Uuuh, de drenge er et af de største samtalemner hos os piger! Nogle gange kan du og din veninde blive forelsket i den samme fyr, men lad nu ikke en dreng komme imellem jer, for det er altså ikke værd at risikere jeres venskab på grund af en tilfældig fyr.

Læs også: Uforglemmelig venindeferie.

Enten eller...
Når man er rigtig gode veninder, er man veninder på fuldtid. Det vil sige, at man også er der, hvis hun ringer midt om natten og er helt ked af det eller har brug for hjælp med en kedelig stil. Så enten er man veninder, eller også er man det ikke!

Film!
De bedste tøsefilm skal ses med veninderne! Så af sted til Blockbuster efter alle klassikerne og en ordentlig omgang slik og cola. Så er I klar til at tude, grine og sukke!

Grin!
Det er både vigtigt og forløsende at kunne grine sammen, og er der nogen, man kan få de vildeste grineture med, så er det altså med ens veninder! Find gamle billeder frem, fra da I var små, og grin igennem til alle jeres sjove minder.

Hemmeligheder
Schhh! Du skal holde på en hemmelighed, især hvis det er din veninde, der fortæller den. Det vigtigste i et venskab er nemlig at kunne stole på hinanden.

Inviter!
Husk at feste med dine veninder! Inviter til en fed fest, hvor I kan hygge, danse og være fuldstændig fjollede.

Læs også: Din veninde er fantastisk, fordi...

Jubiii!
Glæd dig over din venindes opture! Har hun fået en god karakter, en dejlig kæreste eller en ny cykel, så glæd dig på hendes vegne - og lad for alt i verden være med at være jaloux.

Kæreste!
Når man får en kæreste, kan man hurtigt have tendens til at forsvinde lidt ind i sin egen verden og kun tænke på HAM! Men glem nu ikke din veninde, selv om du er fuldstændig forelsket. Husk at sætte dage af, hvor du kun er sammen med veninden, og glem ikke at svare på hendes sms'er eller at sætte dig ind i hendes liv.

Lyt!
Det er vigtigt at lytte til sin veninde, også når hun har problemer! Sæt dig ind i hendes situation og lad hende snakke ud - at blive lyttet til og forstået kan nemlig være en kæmpe hjælp.

Mal!
Hvorfor ikke male hinandens værelser sammen? Det er da klart tid til at få en ny farve på væggene og rykke rundt på møblerne, og en veninde er en super hjælp som indretningsarkitekt. I får nogle topsjove timer sammen og samtidig et fedt, nyt værelse ud af det.

Læs også: Grin med din veninde.

Nej!
Nogle gange skal man kunne sige fra - også over for sine veninder. Hvis hun gør dig ked af det eller gør noget, du ikke bryder dig om, så sig det til hende. Du vil ha' det meget bedre bagefter, og er hun en god ven, vil hun kun synes, det er fedt, at du kommer ud med din mening.

Overrask!
Hvorfor ikke lave en surprise for din veninde? Bestil et par koncertbilletter til jeres yndlingsband, arranger en fed shoppetur eller noget helt tredje. Din veninde vil elske det!

Pigesnak...
Det allerbedste ved veninder er, at man kan snakke med dem om en bunke personlige pigeting, som man ikke kan snakke med de der drenge om. Brug tøserne til at snakke om menstruation, bryster, tøj, makeup, kys, fyre, følelser og alt det der sker i ens liv, når man er pige.

Quiz!
Hvor godt kender I egentlig hinanden? Lav en veninde-quiz om hinandens liv og find ud af, hvor tætte I er. Ved du for eksempel, hvilken skostørrelse din veninde bruger, eller hvad hendes far hedder?

Læs også: Hold veninde-spadag.

Ros!
Ros din veninde! Tit tager man det for givet, at man er venner, så det vil altid varme din veninde, hvis du fortæller hende, at du faktisk er rigtig, rigtig glad for, at hun lige præcis er DIN veninde.

Skriv!
Drop sms'erne, skriv et rigtigt brev til din veninde, og smid det så i postkassen. Hun vil blive mega glad for en personlig hilsen, som du har brugt tid på. For hvor tit er det egentlig lige, man får et brev?

Tilgiv...
Når man er veninder, er man ret tæt på hinanden, og derfor kan man også hurtigt komme til at skuffe hinanden. Men lad være med at bære nag over småting - tal ud om det, og kom videre. Jeres venskab er sikkert så stærkt, at det kan klare op- og nedture.

Ulykkelig!
Nogle gange kan man glide fra en veninde. Det er aldrig sjovt, men hvis I ikke rigtig har så meget tilfælles mere, er I måske ved at vokse fra hinanden. Tal om det og giv så hinanden plads - måske finder I sammen igen på et senere tidspunkt.

Læs også: Sådan bekæmper du veninde-jalousi.

Velkommen!
Tit har man tendens til at isolere sig fuldstændig med de veninder, man har kendt i lang tid. Men husk også at byde den nye pige i klassen velkommen i venindeflokken - hun kan jo sagtens vise sig at være mega sød!

X-kæreste
Der er altså en gylden veninderegel om, at man ikke kysser med sin venindes »x-kæreste«. Hvis du virkelig er forelsket i ham, skylder du i hvert fald din veninde lige at tale med hende om det først.

Yndlingsveninde
Alle de der venindetitler som »hjerteveninder«, »yndlingsveninder« og »best friends« er faktisk ligegyldige! Det vigtigste er nemlig ikke, hvad I kalder hinanden, men at I er der for hinanden.

Zzzz...
Arranger en »sleep over« for dine veninder, hvor I laver lækker mad, ser de vildeste gyserfilm, deler hemmeligheder og alle sammen sover sammen - det er SÅ hyggeligt!

MestLæste