Mit liv

Sådan bekæmper du veninde-jalousi

Af Line Sølvhøj Jensen 24. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Jalousi hører ikke kun til imellem kærester. Veninder kan også blive jaloux på hinanden, og det er vigtigt, at jalousien ikke får lov til at ødelægge jeres venskab!

Måske har du prøvet at være jaloux på din veninde. Det kan være, hvis din veninde har fået en ny veninde, har fået en kæreste, at det går hende godt i skolen eller noget helt andet. Det er okay at være lidt jaloux engang imellem, men det må ikke tage overhånd!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvornår er du jaloux?
Har du oplevet en situation, hvor du ville ønske, det gik din veninde dårligt? Hvis ja, så lader det til, at du er jaloux. Det er ikke fordi, du ønsker noget virkelig dårligt for din veninde, men hvis man er jaloux, kan man godt ønske, at der ville ske nogle små uheld for hende. Det kan være, du håber, hun dumper en eksamen, at kæresten brænder hende af, at hun vågner op med bumser i hele hovedet, eller at hun kommer ud for noget vildt pinligt.

Læs også: Jalousien nedbryder dit selvværd

Hvorfor bliver du jaloux?
Grunden til, at du bliver jaloux på din veninde, kan være fordi, du har et dårligt selvværd eller fordi, du synes, der aldrig sker noget godt i dit liv. Hvis du har det dårligt, så kan du føle dig mindre værd end din veninde, og så opstår jalousien.

Det kan også være fordi, I har kendt hinanden hele livet og lavet alt sammen. Hvis der lige pludselig sker en masse ting i hendes liv, som der ikke gør i dit, så kan du føle, at I måske ikke passer sammen mere, eller at hun bliver bedre, klogere og smukkere end dig.

Hvad kan du gøre?
Det er vigtigt, at du slipper af med din jalousi. Jalousi kan nemlig være grunden til, at I bliver uvenner, og at jeres venskab går i stykker, og det ville være ærgerligt.

Det kan være svært at slippe af med jalousien selv. Derfor er det en god idé at snakke med nogen om det. Du kan fortælle din veninde, hvordan du har det, men pas på, at du ikke kommer til at give hende skylden for din jalousi. Hvis ikke, du vil sige det til din veninde, så snak med nogle andre om det. Det er lige meget, hvem du snakker med. Det vigtigste er, at du snakker med en, du stoler på og som du kan fortælle ærligt, hvordan du har det..

Læs også: Jalousi: Er du jaloux?

Tips mod jalousi
• Tænk over, hvorfor du bliver jaloux. Har du virkelig grund til at være det?

• Prøv at være glad, når der sker noget godt for din veninde.

• Tænk på de godt ting, der sker i dit liv. Også de små ting som et smil fra en sød fyr.

• Lav en jeg-vil-af-med-min-jalousi-dagbog, hvor du skriver dine tanker ned. Slut hver side af med at skrive noget godt om dig selv eller overbevis dig selv om, at du ikke har grund til at være jaloux.

Læs også: Sådan bekæmper du din jalousi

MestLæste