kærlighed

Sådan bekæmper du din jalousi

Af Kristine Bjørkman 17. maj 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver du jaloux, når din kæreste sms’er med en anden, eller når han danser med andre piger til skolefesten? Sådan behøver det heldigvis ikke at være, læs bare her.

Når du bliver jaloux, er det, fordi du er bange for at miste din kæreste, men det kan meget vel ende med, at du mister ham, hvis du er så jaloux, at du hele tiden er efter ham. Heldigvis kan du bekæmpe jalousien, men først er du nødt til at finde ud af, hvorfor du bliver jaloux.

Læs også:
Venindejalousi.

Han har været dig utro. Du er måske jaloux, fordi din kæreste har været dig utro. Hvis det er tilfældet, er det ikke underligt, at din tillid til ham er svækket. Hvis du ikke føler, at du kan stole på ham, bør du gøre det forbi; du fortjener bedre. Er du overbevist om, at han aldrig gør det igen, kan I sammen lave en liste over, hvad der er acceptabelt. Er det for eksempel acceptabelt, at han kalder sine veninder for "søde" eller "smukke" i sine sms'er? Det er vigtigt, at I bliver enige om listen, og at den gælder for jer begge. Så længe I overholder listen, er der ingen grund til at være jaloux.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du har været ham utro. Det kan også være dig, der har været din kæreste utro. Måske tænker du, at når du har været ham utro, hvorfor skulle han så ikke også være dig utro? Det er i virkeligheden et udtryk for din dårlige samvittighed. Det er nemmere for dig at leve med dine fejltrin, hvis han har begået de samme. Vær i stedet lykkelig og taknemmelig for, at han stadig er din. Hey… han må jo være ret vild med dig, når han har tilgivet dig!

Læs også: Har du en jaloux kæreste?

Du er mere vild med ham, end han er med dig. Måske føler du, at du er meget gladere for ham, end han er for dig. Du skriver flere søde sms'er eller vægopslag på Facebook, og når du vil putte og kysse til en romantisk komedie, vil han hellere spille computer. Det behøver slet ikke at betyde, at han ikke er lige så vild med dig, som du er med ham, og selv hvis det gør, så er det vigtigste jo også bare, at han synes, at du er meget sødere end nogen anden pige <3

Hans bedste ven(inde) er en pige. Kommer din indre bitch frem, når din kæreste endnu en gang skal til fodboldkamp med flotte Sara fra b-klassen, som uheldigvis også er hans all time favorit veninde og har været det siden børnehaven? Bare rolig, din kæreste ser højst sandsynligt sin veninde som one of the guys, og han har slet ikke tænkt på hende på den måde. Tænk på det sådan her: Han har kendt hende i 10 år, hvorfor skulle han så lige falde for hende nu? Sidder jalousimonstret stadig i dig, kan du spørge din kæreste, om I ikke kan prøve at hænge ud sammen alle tre, så du kan se, at hun er en helt ufarlig konkurrent.

Læs også: Må man have drengevenner?

Uanset, hvad du føler, er det en god idé, at du taler med din kæreste om de tanker, du har gjort dig. Det gør ondt at være jaloux, og det stjæler tiden fra de positive tanker og kærligheden.