Mit liv

Jalousien nedbryder dit selvværd

Af Cecilie Johansen, Dina Jans og Linea Andersen 21. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Jalousi findes på mange måder, og det er en rigtig ubehagelig følelse. Og der er faktisk rigtig mange af os, der lider af jalousi.

Jalousien eksisterer både hos dine venner, din kæreste og andre omkring dig. Jalousien opstår tit, hvis det går godt for nogen, der er tæt på dig, eller du oplever, at andre får succes, mens det går dårligt for dig selv.

Hvis din veninde får 12 i alle fag, vil du måske kæmpe for at få den samme karakter. Drengene snakker måske mere med hende, end de gør med dig, og du kan komme til at føle dig lidt udenfor. Du tænker måske ikke over, at det faktisk er misundelse eller jalousi, du faktisk føler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

[faktaBox]Vi kan ikke styre følelsen
Hvis andre piger kigger på ens kæreste eller den fyr, man har udvalgt, så bliver vi piger tit misundelige. Opmærksomheden er hos nogle andre, og vi piger kæmper tit om at få den. Det er egentlig mærkeligt, at vi kan blive misundelige på vores egne venner og veninder, men det er fordi, vi ikke styrer følelsen selv. Selv om vi prøver at glemme den, sidder den alligevel og nager inde i os. Vi fortæller sjældent andre om vores jalousi-tanker, fordi vi ved godt ved, at det egentlig er lidt plat.

Se det fra en positiv vinkel
Vi skal lære at se tingene fra en positiv vinkel og være glade på vores veninders vegne. Hvis du bliver jaloux, når din kæreste snakker med andre, så prøv at se positivt på det. Er det ikke en god ting, at han har mange venner, og at der er mange, der kan lide ham? Det gælder om at prøve at nedbryde din indre jalousi, selv om det er rigtig svært.

Hvad kan du gøre?
• Prøv at tænke positivt og se det fra den gode side.
• Se tingene fra de andres side, for så kan du måske indse, at du ikke har nogen grund til at være jaloux.
• Virk interesseret og vær glad på andres vegne, hvis de har succes.
• Hvis du virker positiv, så er der større chance for, at andre også vil være positive over for dig.
• Værdsæt det, du har.
• Lad vær med at bekymre dig over småting.

MestLæste